2020-01-30 12:25:07
Φωτογραφία για Βελόπουλος: Ο Χατζηδάκης είναι μέλος ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό (video)
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, υποστήριξε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης συμμετέχει σε μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο ανατολικό Αιγαίο.

Στην καταγγελία ότι ο Κωστής Χατζηδάκης είναι μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ), η οποία δραστηριοποιείται στο μεταναστευτικό, προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», υποστήριξε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει σε ΜΚΟ, η οποία μάλιστα δεν είναι εγγεγραμμένη στις λίστες του αρμόδιου υπουργείου.

Διαμήνυσε δε, ότι υπάρχουν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία εμπλέκονται σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ισχυριστεί ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τις δικές της ΜΚΟ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τις δικές της».


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πλωτά φράγματα στο Αιγαίο

Νωρίτερα, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε την προμήθεια πλωτών φραγμάτων στο Αιγαίο, με στόχο την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, και άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο προμήθειας πλωτών φραγμάτων σε ορισμένα θαλάσσια σημεία – περάσματα.

«Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε» έσπευσε να διευκρινίσει, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σ’ όλο το Αιγαίο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την προμήθεια πλωτού προστατευτικού συστήματος, μήκος 2.700 μέτρων και πλάτους 1,1 μέτρου.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, με βάση το επίμαχο έγγραφο, ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. Οι προδιαγραφές ορίζουν ότι το φράγμα θα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 50 εκατοστών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 60 εκατοστών κάτω απ’ αυτήν.

το είδαμε sputniknews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ