2020-02-18 20:01:17
Φωτογραφία για Άγκυρα προς Αθήνα: «Είναι ρατσιστικό να λέτε “Έλληνες” τους μουσουλμάνους της Θράκης»
Στο κόμμα του Ερντογάν μας...προτρέπουν να τους λέμε «Τούρκους»!

Λίγες μόνο ώρες μετά την προκλητική παρέμβαση Τσαβούσογλου για την δήθεν «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, άλλος ένας Τούρκος αξιωματούχος προέβη σε απίστευτες δηλώσεις.

Ο λόγος για τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP) , Ομέρ Τσελικ, ο οποίος με τη σειρά του «απασφάλισε» κατά της Ελλάδας.

Ερχόμενος να συμπληρώσει τις άκρως προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη, ο ίδιος ανέφερε:

«Το να λέγεται ελληνική μουσουλμανική μειονότητα η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αποτελεί μία ρατσιστική προσέγγιση»

Και συνέχισε:

«Η δήλωση του ΠτΔ της Ελλάδας Παυλόπουλου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Δυτική Θράκη ανέφερε την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα ως “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” είναι άκρως λανθασμένη.


Η άρνηση της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας, είναι μία καταδικαστέα συμπεριφορά.

Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη αποτελεί μία ιστορική πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Το να λέγεται “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αποτελεί μία ρατσιστική προσέγγιση»

.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συστηματικά «κακομεταχειρίζεται τους «Τούρκους» της Θράκης», επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στην Ε.Ε. για την στάση της.

Να που οι Τούρκοι μιλούν για…δήθεν ρατσιστικές συμπεριφορές κατά των μουσουλμάνων της ελεύθερης Θράκης.

Σε λίγο θα ζητάνε εντελώς δημοκρατικά να…αποφασίζουν οι μουσουλμάνοι των περιοχών αυτών το αν θα θέλουν να αυτονομηθούν από την Ελλάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με τέτοιες δηλώσεις, αλλά και με τους κατήλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις εντός της ελεύθερης Θράκης, η Άγκυρα καλλιεργεί στοχευμένα κλίμα για την ύπαρξει μίας δήθεν τουρκικής μειονότητας που απειλείται!
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ