2020-02-22 00:00:31
Φωτογραφία για Αλλαγές στις ώρες των μαθημάτων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο και 180 νέα βιβλία σε όλες τις τάξεις
Για μικρές αναπροσαρμογές στα υφιστάμενα μαθήματα και τις ώρες τους στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών από το επόμενο σχολικό έτος, μίλησε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» του ρ/σ 9,84, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι αναπροσαρμογές είναι απαραίτητες για να εισαχθεί η διδασκαλία νέων θεματικών ενοτήτων στα σχολεία.

Επίσης, η υπουργός εξήγγειλε αλλαγές σε όλα τα προγράμματα σπουδών -είτε με πλήρη αντικατάσταση των υπαρχόντων είτε με τροποποιήσεις τους- και νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα από το Δημοτικό έως και το Λύκειο. Πληροφορίες της «Κ» κάνουν λόγο για συνολικά 180 βιβλία.

Ως προς τις θεματικές ενότητες που θα εισαχθούν στα σχολεία (π.χ. κυκλοφοριακή αγωγή-οδική ασφάλεια, περιβάλλον, υγιεινή, ευαισθητοποίηση κατά της βίας κ.λπ.), η κ. Κεραμέως ανέφερε πως η διδασκαλία τους θα έχει δύο σκέλη: το θεωρητικό και το βιωματικό. Οι νέες θεματικές θα εισαχθούν από το νηπιαγωγεία έως το γυμνάσιο.


Ερωτηθείσα για τα περιστατικά σχολικής βίας (όπως πρόσφατα σε σχολεία του Βύρωνα και τις Καβάλας), και την πρόθεσή της να θεσμοθετηθεί δάσκαλος-καθηγητής εμπιστοσύνης, η υπουργός διευκρίνισε ότι οι αρμοδιότητές του θα είναι να επικοινωνεί με τα παιδιά και να ενημερώνει το σύλλογο διδασκόντων και τους γονείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους αναφέρουν. Τις αρμοδιότητες του δασκάλου ή καθηγητή εμπιστοσύνης θα μπορούν να αναλάβουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και όχι ψυχολόγοι ή κοινωνικοί λειτουργοί.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ