2020-02-29 15:27:35
Φωτογραφία για «Καταστρέψαμε εγκατάσταση με χημικά έξω από το Χαλέπι» είπαν οι Τούρκοι
Άλλη διάσταση από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που

ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα έπληξε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, ανατολικά του Χαλεπιού, όπου δεν υπάρχουν χημικά όπλα

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε "μια εγκατάσταση χημικών όπλων" του καθεστώτος της Δαμασκού στη βορειοδυτική Συρία, σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 Τούρκοι στρατιώτες την Πέμπτη.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν "μια εγκατάσταση χημικών όπλων που βρισκόταν 13 χιλιόμετρα νότια του Χαλεπιού, καθώς και μεγάλο αριθμό άλλων στόχων του καθεστώτος", δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα έπληξε το στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουέιρες, ανατολικά του Χαλεπιού, όπου δεν υπάρχουν χημικά όπλα.

Η Δαμασκός έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα μετά το 2011, όταν ξέσπασε η κρίση στη Συρία, ότι έχει κάνει χρήση χημικών όπλων, κάτι που η ίδια αρνείται.

Τα νέα τουρκικά πλήγματα εξαπολύθηκαν μετά τον θάνατο τουλάχιστον 34 Τούρκων στρατιωτών από την Πέμπτη στην επαρχία Ιντλίμπ σε βομβαρδισμούς που αποδόθηκαν στον συριακό στρατό.

Σε αντίποινα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε πολλούς στόχους του συριακού καθεστώτος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ