2020-03-09 17:26:30
Φωτογραφία για Μέτρα ενάντια στον κοροναϊό: Αναστολή εκδηλώσεων, τηλεδιασκέψεις και παράταση συνταγογράφησης
Έντεκα νέα κρούσματα κοροναϊού εμφανίστηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό στους 84 σύμφωνα με την ενημέρωση για τα νέα δεδομένα που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως για 4 από τα κρούσματα κοροναϊού, δεν έχει επιβεβαιωθεί ιστορικό έκθεσης. 

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε:

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κοροναϊό.Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1000 άτομα.Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων
. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κοροναϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, όπως και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο στόχος μας όσο περνά ο καιρός, θα παραμένει και θα ενισχύεται η μείωση της διασποράς της νόσο όσο το δυνατόν περισσότερο.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αποχωρεί από την εκπομπή...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αποχωρεί από την εκπομπή...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ