2020-03-27 20:01:25
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Τρικάλων για ελλείψεις για τον Covid-19
SOS εκπέμπουν οι Τρικαλινοί νοσοκομειακοί γιατροί για ελλείψεις στο Νοσοκομείο που αφορούν τη διαχείριση του ιού Covd-19.

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση που εστάλη στον διοικητή και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, στον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και την ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΣ: ΤΡΙΚΑΛΑ, 26/03/2020

• ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.Τ.

• Δ.Σ. Γ.Ν.Τ.

• ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

• Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

• ΙΑΤΡΟΥΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.

• Μ.Μ.Ε.

Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμη στην ΑΡΧΗ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ η ΥΠΟΜΟΝΗ μας έχει ήδη φτάσει στα ΟΡΙΑ της, καθώς καθημερινά όλο και πιο αισθητή γίνεται τόσο η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ όσο και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ασθενών ύποπτων για Covid-19.

Συνάδελφοί μας υποστελεχωμένων κλινικών, του Παθολογικού και Παιδιατρικού Τ.Ε.Π., ήδη καλούνται να εξετάζουν υπό αντίξοες συνθήκες , με ΗΜΙΜΕΤΡΑ και σε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΡΟ, ύποπτα κρούσματα Covid-19, ενώ παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον υπόλοιπο όγκο των επειγόντων περιστατικών, με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα όρια της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ. Καλούνται στην ουσία να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα έκτακτης ανάγκης, ενώ το νοσοκομείο μας βρίσκεται ήδη σε έκτακτη ανάγκη λόγω ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ.


Ζητάμε ΑΜΕΣΑ από τη διοίκηση του Γ.Ν.Τ. να προβεί σε διαμόρφωση άλλου ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΧΩΡΟΥ που να διασφαλίζει τόσο την αξιοπρεπή νοσηλεία των ασθενών μας όσο και τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών.

Τέλος, δηλώνουμε πως το ζήτημα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ευθύνης είναι σημαντικό και καλούμε όλους να πειθαρχήσουν, δεν πρέπει όμως να υπερκαλύπτει την ευθύνη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ για :

1. ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΡΑ

2. ΚΛΙΝΕΣ Μ.Ε.Θ. ΚΑΙ Μ.Α.Φ.

3. ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

4. TESTS ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ (ΟΔΗΓΙΕΣ Π.Ο.Υ.)

5. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

6. ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Ο ΛΑΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.

Ομόφωνη απόφαση

το είδαμε trikaladay.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ