2020-03-30 03:41:43
Φωτογραφία για Πολάκης: Καταδίκη και πρόστιμο 25.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση
Με 25.000 ευρώ θα πληρώσει τα υβριστικά σχόλια που είχε αναρτήσει στο Facebook ο πρώην

αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκου. Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε με το παραπάνω πρόστιμο από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο και θα κληθεί να καταβάλει άμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Παύλος Πολάκης είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Γιαννάκου μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στη βρετανική εφημερίδα Guardian, περί της επιδείνωσης της κατάστασης που επικρατούσε στον χώρο της Υγείας, στην Ελλάδα.

Ο κ. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γιαννάκο, μεταξύ άλλων, «ξεφτίλα» και «αισχρό ψεύτη», ισχυριζόμενος ότι «η θέση του είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. Η ομοσπονδία τότε κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον κ. Πολάκη, καθώς και αγωγή για αποκατάσταση του κύρους της και του κύρους του προέδρου της
. Στην απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώνει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος υπέστη ηθική βλάβη. Το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ της ΠΟΕΔΗΝ το ποσό των 5.000 ευρώ και υπέρ του κ. Γιαννάκου το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ υποχρεώνει τον κ. Πολάκη να δημοσιεύσει περίληψη της απόφασης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ο κ. Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κ. Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με αποφάσεις της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δηλώνει ότι από το ποσό θα διαθέσει 12.500 ευρώ στα νοσοκομεία για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διορθωτική δημοσίευση στα social media, σημειώνοντας παράλληλα ότι η υπόθεση θα ξανακριθεί και στο Εφετείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός επιτίθεται ξανά στον κ. Γιαννάκο, επισημαίνοντας ότι «καμία πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη “επιτυχία”, κανενός εντεταλμένου (αντι) πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης», δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της δημόσιας Υγείας από τα “τρωκτικά” που τρέφονται επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ