2020-04-06 22:36:54
Φωτογραφία για Γερμανία: Βουλευτές ζητούν να μεταφερθούν προσφυγόπουλα
Περίπου 50 Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες βουλευτές απηύθυναν έκκληση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μεταφερθούν τα παιδιά από τους

καταυλισμούς των ελληνικών νησιών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως (σε άλλες χώρες) ανήλικα προσφυγόπουλα» αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του dpa, και επισημαίνουν:

«Πολλά παιδιά υποφέρουν από ψυχικά τραύματα λόγω των εμπειριών τους από τον πόλεμο... Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους..... είναι απαράδεκτη για εμάς τους Ευρωπαίους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την εταίρο μας Ελλάδα και να την ανακουφίσει. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το επείγον καθήκον, αν είναι αναγκαίο σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες- UNHCR, να καταστήσει ταχύτατα δυνατή την μεταφορά των παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών στη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν προθυμοποιηθεί να τα δεχτούν».

Πηγή: dpa
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ