2020-04-15 06:06:52
Φωτογραφία για Toyota Land Cruiser 70 και FJ Cruser
Ο ορισμός του αειθαλούς μοντέλου βρίσκει απόλυτη ταύτιση στα Land Cruiser 70 και FJ Cruiser καθώς παρά την ηλικία αρκετών δεκαετιών που κουβαλούν η Toyota συνεχίζει την

παραγωγή τους και την πώληση σε ορισμένες ειδικές αγορές όπως αυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  Το Land Cruiser είναι σαφώς ένα από τα πιο διάσημα καθαρόαιμα εκτός δρόμου οχήματα με τεράστια ιστορία και φυσικά με αμέτρητους οπαδούς. Αν και η εξέλιξη του μοντέλου είναι συνεχής η έκδοση 70 Series που παρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 παραμένει έως σήμερα η πλέον κλασική ίσως μορφή του Land Cruiser διατηρώντας μάλιστα μια αρκετά ισχυρή εμπορική δυναμική.

Αυτό το στοιχείο έχει οδηγήσει την Toyota στην συνέχιση της παραγωγής και διάθεσης της συγκεκριμένης έκδοσης παράλληλα με τη νέα γενιά του Land Cruiser σε ορισμένες αγορές όπως αυτή των ΗΑΕ όπου προσφέρεται με τρίθυρο αμάξωμα ή ως διπλοκάμπινο pick-up. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται ένα V6 κινητήρας βενζίνης 4.0 λίτρων με 230 ίππους και 37 χλγμ ροπής που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.


Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όμως και με το FJ Cruiser. Το SUV με την αντισυμβατική ρετρό σχεδίαση φαίνεται πως έχει αντίκτυπο στους δρόμους αλλά και τις ερήμους των αραβικών εμιράτων με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στους καταλόγους της Toyota. Κινείται από μια πιο ισχυρή έκδοση του 4.0λιτρου βενζινοκινητήρα η οποία φθάνει τους 270 ίππους και τα 38,7 χλγμ ροπής ενώ εδώ συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Το FJ Cruiser είναι εξοπλισμένο με δύο ντεπόζιτα βενζίνης συνολικής χωρητικότητας 159 λίτρων κάτι που το κάνει ιδανικό για εξορμήσεις στην έρημο.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ