2020-06-04 13:10:35
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 20χρονος που πυροβόλησε τον Ελληνοαμερικανό αστυνομικό
Στο δικαστήριο οδηγήθηκε την Τετάρτη ο 20χρονος Έντγκαρ Σαμανιέγκο, ο οποίος κατηγορείται για τον τραυματισμό του 29χρονου Ελληνοαμερικανού αστυνομικού Σέι

Μικαλόνις το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή του Λας Βέγκας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς κατά την προσαγωγή του στη Μινεσότα.

Ο Σαμανιένγκο στο δωμάτιο του οποίου, σύμφωνα με την έκθεση σύλληψής του, βρέθηκε όπλο με διαμέτρημα ίδιο με αυτό που προκάλεσε τον τραυματισμό στο κεφάλι του Μικαλόνις, παραμένει κρατούμενος καθώς ο δικαστής αποφάσισε να μην ορίσει ποσό εγγύησης δεδομένης της σοβαρής κατάστασης της υγείας του 29χρονου αστυνομικού.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο Σαμανιένγκο ήταν ελεύθερος με εγγύηση καθώ εκρεμμούσαν δύο υποθέσεις σε βάρος του για οδήγηση υπό την επήρρεια ουσιών και για κατοχή φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο Μικαλόνις νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά το επιτυχημένο χειρουργείο για την αφαίρεση της σφαίρας που καρφώθηκε στο κεφάλι του. «Αφαίρεσαν τη σφαίρα από το λαιμό του. Η πίεσή του βελτιώνεται. Είναι ζωντανός και παλεύει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Λας Βέγκας Στιβ Γκράμμας.


Για το δυσάρεστο περιστατικό πραγματοποίησε ανάρτηση στο Facebook και το Τμήμα 20 της ΑΧΕΠΑ: «Παρακαλούμε προσευχηθείτε για τον Αστυνομικό Shay Mikalonis, μέλος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Ιωάννη στο Λας Βέγκας».

Ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ επιχειρούσε να πραγματοποιήσει μια σύλληψη, την ώρα που η Αστυνομία επιχειρούσε να διαλύσει μεγάλο πλήθος διαδηλωτών μπροστά από ένα καζίνο που παρέμενε κλειστό λόγω του κορωνοϊού.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ