2020-06-05 15:16:28
Φωτογραφία για Τουρκία: Πήρε πίσω το lockdown σε 15 περιφέρειες ο Ερντογάν
Θορυβημένος από τις αντιδράσεις των πολιτών μόλις ανακοινώθηκε το μέτρο, ο Ερντογάν αποφάσισε να κάνει πίσω και περιορίστηκε σε συστάσεις

Tην άρση του διήμερου lockdown σε 15 περιφέρειες της Τουρκίας που είχε ανακοινώσει από το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας, αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε πως «οι αντιδράσεις των πολιτών, μετά την ανακοίνωση της απόφασης», οι οποίες θα μπορούσαν να «επιφέρουν διάφορες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες», αν εφαρμοζόταν lockdown το σαββατοκύριακο, τον υποχρέωσαν να αναθεωρήσει την απόφασή του.

«Αποφάσισα να ακυρώσω το lockdown του σαββατοκύριακου σε 15 περιφέρειες της χώρας, ωστόσο ζητώ από τους πολίτες να εφαρμόσουν αυστηρά τις συστάσεις για μάσκες, αποστάσεις και καθαριότητα» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται πως σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα αρτοποιεία και ορισμένα ακόμη καταστήματα, ήταν αυτά που θα επιτρεπόταν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ισχύος των μέτρων περιορισμού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτίο Τύπου ΠΑΣΥΠΑΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτίο Τύπου ΠΑΣΥΠΑΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ