2020-06-06 21:51:32
Φωτογραφία για Η απίστευτη ιστορία του Τεό: Ο Γάλλος άστεγος που προσκύνησε στις Θερμοπύλες επέστρεψε στο Παρίσι
Εντοπίστηκε στη Λαμία το απόγευμα Πέμπτης 26ης Μαρτίου - Η αλυσίδα αγάπης από τις τοπικές αρχές και το συγκινητικό αντίο του Γάλλου που βρέθηκε άγνωστος και …άφραγκος σε μια ξένη χώρα, σε μια άγνωστη πόλη αλλά διέθετε γνώσεις

Απόγευμα Πέμπτης 26ης Μαρτίου. Στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας ένας μαύρος νεαρός άνδρας, άστεγος, βρεγμένος ως το κόκκαλο, στέκει σαστισμένος και ανήμπορος να προστατεύσει τον εαυτό του.

Ο Δήμος Λαμιέων που ενημερώνεται για την παρουσία του άστεγου άντρα οργανώνει μια ολόκληρη επιχείρηση για την μεταφορά του σε κάποιο ασφαλές σημείο, με όλα τα προβλεπόμενα ταυτόχρονα μέτρα που ορίζουν οι κανόνες του covid – 19

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου και μια σειρά συνεργατών τους, φοράνε τις μάσκες και τα γάντια τους και επιδίδονται σε ένα πολύωρο «τρέξιμο» για να βρεθούν οι απαντήσεις αλλά και ο χώρος που θα μεταφερθεί ο άστεγος της πλατείας.


Μετά τις πρώτες έρευνες διαπιστώνεται πως ο άστεγος είναι Γάλλος υπήκοος. Ονομάζεται Τεό και είναι 34 ετών.

Ο Τεό, ήταν ταξιδιώτης. Από εκείνους τους τουρίστες που με το σακίδιο στην πλάτη να περπατούν ατέλειωτα χιλιόμετρα. Είχε ξεκινήσει πριν πολλούς μήνες από την Γαλλία. Κάπως έτσι, βρέθηκε και στη Λαμία.

Σήμερα, μετά από δύο μήνες φιλοξενίας από τον Δήμο Λαμιέων και τη φροντίδα των υπαλλήλων του και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, ο Γάλλος υπήκοος αποχαιρέτισε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης τους φίλους του.

Πριν το κάνει όμως διατύπωσε μια επιθυμία του... “Θέλω να επισκεφθώ τις Θερμοπύλες, να πιω νερό και να προσκυνήσω τον Ιερό τόπο. Μου δίνει δύναμη ο χώρος αυτός…” είπε ο ίδιος στους ανθρώπους του Δήμου και το αίτημα του έγινε πρόθυμα δεκτό.

Άλλωστε το ότι βρέθηκε άγνωστος και …άφραγκος σε μια ξένη χώρα, σε μια άγνωστη πόλη, δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει γνώσεις, κουλτούρα και αρχές. Το όνειρο του να προσκυνήσει τις Θερμοπύλες έγινε πραγματικότητα λίγο αργότερα, όταν ξεκίνησε το ταξίδι από τη Λαμία προς το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Το αεροπλάνο πέταξε στη μία το μεσημέρι. Η πτήση για Παρίσι ολοκληρώθηκε. Η οικογένεια του Τεο όπως αναφέρει το lamianow.gr, δεν φάνηκε πρόθυμη να τον ξαναδεχθεί κοντά της. Όμως σε συνεργασία του Δήμου με την Γαλλική Πρεσβεία, εντοπίστηκαν οι καλοί του φίλοι που τον περιμένουν για μια καινούρια αρχή.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιευει το το lamianow.gr από την επίσκεψη του Τεό στις Θερμοπύλες

Ειδήσεις σήμερα:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ