2020-06-15 11:20:04
Φωτογραφία για ΙΣΛ: αναβάθμιση του ΕΣΥ τώρα
Λάρισα 15-6-2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΤΩΡΑ! 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών ΕΣΥ, όπως αυτές προγραμματίστηκαν και προκηρύχθηκαν από την ΟΕΝΓΕ και καλεί όλα τα μέλη του Νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Τρίτης 16 Ιουνίου 2020. 

Στη δεδομένη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, ώστε να ξεφύγουμε οριστικά από τη μίζερη χρηματοδότηση και στελέχωσή του. 

Αδήριτη ανάγκη αυτή τη στιγμή η γενναία χρηματοδότηση και η στελέχωση όλων των δημόσιων δομών της Χώρας με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, με ανάπτυξη νέων κρεβατιών ΜΕΘ, με αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και υλικών και κτηριακή αναβάθμιση, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας CONVID-19, αλλά και στην ποιοτική περίθαλψη όλων των υπόλοιπων περιστατικών. 


Οι αποσπασματικές και οι λύσεις «μπαλώματα», που διαφαίνονται να προωθούνται, δεν αποτελούν εγγυήσεις για την αξιόπιστη ανταπόκριση του Δημόσιου συστήματος υγείας. Οι μεμονωμένες προσωρινές αποσπάσεις ή μετακινήσεις προσωπικού αποψιλώνοντας άλλες δημόσιες δομές, καθώς και οι χρονοβόρες διαδικασίες προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, θέτουν εν αμφιβόλω τον αντίστοιχο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας. Η εφαρμογή κατά γράμμα ιδιαίτερα των οδηγιών που εξέδωσε ο ΠΙΣ για το σκοπό αυτό αποτελεί μείζονα υποχρέωση της Πολιτείας. 

Πιστεύουμε ακράδαντα πως ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο κρατικό σύστημα υγείας που θα συμπληρώνεται από ένα, εξίσου αξιόπιστο επιστημονικά, ιδιωτικό αποτελεί σήμερα το μέγα ζητούμενο στη χώρα μας, ώστε να πρωταγωνιστήσουμε στο παγκόσμιο υγειονομικό γίγνεσθαι. 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι αύριο τα Νοσοκομεία μας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας για τα έκτακτα περιστατικά. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ