2020-06-26 22:55:02
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Σε... «καραντίνα» βάζει ο πλανήτης τις ΗΠΑ
Σε καραντίνα βάζει η διεθνής κοινότητα τις ΗΠΑ με τα κρούσματα του νέου κορωνοιού να καλπάζουν σε πολλές αμερικανικές πολιτείες και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να εγκαλείται για αδράνεια και κακοδιαχείριση της κρίσης.

Η Ε.Ε εξετάζει το ενδεχόμενο να φρενάρει την άφιξη Αμερικανών τουριστών από 1ης Ιουλίου , όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, η Βρετανία κλείνει ερμητικά την πόρτα στους Αμερικανούς ταξιδιώτες , όπως αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα η κυβέρνηση Τζόνσον, αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν θα επιτρέπονται τα ταξίδια Βρετανών πολιτών στη χώρα του με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση του Λονδίνου δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου Covid- 19.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, σχεδόν 308 χιλιάδες είναι, μέχρι στιγμής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 43.230 οι θάνατοι.


Την ίδια ώρα, οι ανησυχητικές ανακοινώσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ μπορεί να αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή αριθμός δεκαπλάσιος από τον καταγεγραμμένο, προβληματίζουν έντονα τις υπόλοιπες χώρες.

Στις πολιτείες Αριζόνα, Φλόριντα, Νότια Καρολίνα, Καλιφόρνια και Τέξας, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Την ίδια ώρα, για να χρυσώσουν το χάπι, οι αμερικανικές αρχές θα δώσουν ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του νέου κορωνοιού, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να κλείσει τα σύνορά της σε Αμερικανούς ταξιδιώτες όταν δώσει το πράσινο φως στην επανέναρξη των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου. Ο Καναδάς πιθανότατα θα διατηρήσει κλειστά τα σύνορά του με τις έως τις 21 Ιουλίου.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας δεν έχουν καταλήξει σε μία ενιαία γραμμή για την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους με πολλούς Ρεπουμπλικάνους, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος, να εξακολουθούν να επιμένουν ότι η μάσκα είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

Από την πλευρά τους, οι Βρετανοί περνούν στην αντεπίθεση με το επιχείρημα ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον ρυθμό εξάπλωσης της νόσου Covid- 19.

Την Τρίτη, μέσα σ΄ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στις ΗΠΑ πάνω από 36 εκατομμύρια κρούσματα.

Περίπου 3,8 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ κάθε χρόνο, με τη Φλόριντα να λειτουργεί ως «μαγνήτης» για τους τουρίστες.

Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία Disney επιβεβαίωσε ότι το θεματικό πάρκο του Ορλάντο δεν θα ανοίξει ξανά τον Ιούλιο όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 2,3 εκατομμύρια κρούσματα και 124.410 θάνατοι.

Εάν οι εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών είναι επιβεβαιωθούν, τότε 20 εκατομμύρια Αμερικανοί , δηλαδή το 6% του πληθυσμού της χώρας (ήτοι 331 εκατομμύρια) έχει μολυνθεί με τον ιό.

«Είναι σαφές ότι πολλά άτομα στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι ευάλωτα στη νόσο Covid- 19», δήλωσε ο καθηγητής Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με δημοσιογράφους.

Αξιωματούχοι του CDC όπως και ο «Tσιόδρας των ΗΠΑ», κορυφαίος επιδημιολόγος, Άντονι Φάουτσι, έχουν δηλώσει ότι το 25% των κρουσμάτων ενδέχεται να μην έχουν συμπτώματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ