2020-07-02 04:13:04
Φωτογραφία για Τούρκος πρέσβης στο Παρίσι: Η Γαλλία αποχωρεί από τις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στη Μεσόγειο
Την άμεση αποχώρησή της από τις νατοικές ασκήσεις στη Μεσόγειο ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική πλευρά, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Τούρκος πρέσβης στη Γαλλία υποστηρίζει ότι το Παρίσι ενημέρωσε την Συμμαχία ότι σταματά την εμπλοκή του στις ναυτικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ύστερα από το περιστατικό μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων.

«Φαίνεται ότι οι ειδικοί του ΝΑΤΟ δεν έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα (σ.σ. με τη Γαλλία). Έχω την ενημέρωση ότι το πολεμικό πλοίο «Courbet» αποσύρεται από τις νατοϊκές ασκήσεις», υποστήριξε ο Ισμαήλ Χακί Μούσα, μιλώντας στη γαλλική Γερουσία.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η συγκεκριμένη κίνηση είναι μία «μελετημένη κίνηση» από την πλευρά των Παρισίων που στόχο έχει να ασκήσει πιέσεις στα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας προκειμένου να αντιδράσουν συνολικά στην τουρκική προκλητικότητα στην Λιβύη.


Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι «προκατειλημμένη», καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχητου στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, δήλωσε επίσης ο πρέσβης της Τουρκίας στο Παρίσι.

«Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα και κάθε ημέρα υπάρχουν πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Λιβύη. Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις;», δήλωσε ο Ισμαήλ Χακί Μουσά ενώπιον Γάλλων γερουσιαστών.

«Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του Χάφταρ στα ανατολικά», πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L’Opinion», η Γαλλία απέστειλε σήμερα επιστολή στο ΝΑΤΟ ενημερώνοντας τη Συμμαχία για την απόφασή της να αναστείλει το ρόλο της στην ναυτική επιχείρηση «Sea Guardian».

Η επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, αντανακλά την δυσαρέσκεια των Παρισίων για την έλλειψη υποστήριξης από την πλευρά της Συμμαχίας στο θέμα της Λιβύης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ