2020-07-02 06:58:37
Φωτογραφία για Κιμ Γιονγκ Ουν ανατίναξε γραφεία της Νότιας Κορέας επειδή έστειλαν «βρώμικες» φωτογραφίες της γυναίκας του
Προσωπικά και όχι πολιτικά φαίνεται ότι ήταν τα κίνητρα του Κιμ Γιονγκ Ουν όταν έδωσε το «πράσινο φως» για την ανατίναξη του γραφείου σύνδεσης με την Νότια Κορέα στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βόρεια Κορέα, Αλεξάντερ Μετσαγκόρα, ο Κιμ έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι στα προπαγανδιστικά φυλλάδια που έφτασαν στη χώρα με μπαλόνια από τη Νότια Κορέα υπήρχαν «βρώμικες» φωτογραφίες της συζύγου του.

Τα εν λόγω φυλλάδια έπεσαν στο έδαφος της Βόρειας Κορέας στις 31 Μαΐου προκαλώντας την οργή και της αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Τα φυλλάδια είχαν μια "βρώμικη" και προσβλητική προπάγανδα με στόχο τη σύζυγο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας» δήλωσε ο Ματσεγκόρα.

Όπως είπε στο ρωσικό πρακτορείο TASS οι φωτογραφίες της Ρι Σολ Γιού ήταν «πειραγμένες» με τόσο άσχημο τρόπο ώστε αποτέλεσαν την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Πιονγιάνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανατίναξη ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε και την επανέναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα στην πιο προκλητική ενέργειά του από το 2018 οπότε και συμφωνήθηκε με τη Σεούλ να υπάρξει χαμήλωμα των τόνων στην κορεατική χερσόνησο.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ