2020-07-09 13:59:42
Φωτογραφία για Βρετανία: Οι βασιλικές κατοικίες περνούν... κρίση - Μείωση προσωπικού εξαιτίας της πανδημίας
Η πανδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 44.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν άφησε ανέγγιχτη τη βασιλική οικογένεια - Το Ταμείο Βασιλικής Συλλογής υπολογίζει ότι τα έσοδά του θα καταρρεύσουν φέτος

Οι επίσημες κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ θα μειώσουν το προσωπικό τους λόγω της κρίσης κορωνοϊού, μολονότι προβλέπεται ότι θα ξανανοίξουν εν μέρει για το κοινό στα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσε ο οργανισμός που τις διαχειρίζεται.

Το κάστρο του Γουίνδσορ, οι βασιλικοί στάβλοι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, καθώς και το Χόλιρουντχαουζ στο Εδιμβούργο θα δέχονται και πάλι επισκέπτες από τις 23 Ιουλίου, έγινε γνωστό από το Ταμείο Βασιλικής Συλλογής (RCT). Οι επισκέπτες θα πρέπει ωστόσο να κάνουν προηγουμένως κράτηση μέσω του Διαδικτύου καθώς θα είναι περιορισμένος ο αριθμός των τουριστών που θα μπορούν κάθε φορά να μπουν στις βασιλικές κατοικίες, λόγω της πανδημίας.


Άλλες κατοικίες, όπως το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ή το σπίτι του πρίγκιπα Καρόλου θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας.

Το RCT υπολογίζει ωστόσο ότι, παρά την επανεκκίνηση, τα έσοδά του θα καταρρεύσουν φέτος. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών του θα είναι ύψους 13 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 14,4 εκατ. ευρώ) για το τρέχον φορολογικό έτος, δηλαδή κατά 80% μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη. Το οικονομικό έτος 2020-21 πιστεύεται ότι θα κλείσει με απώλειες 30 εκατομμυρίων λιρών.

Σε πρώτη φάση, το RCT θα προτείνει ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους, θα παγώσει τους μισθούς τους και θα ξεκινήσει μια «διαδικασία διαβούλευσης» για τις συνταξιοδοτικές εισφορές.

Σε ένα υπόμνημα, το οποίο επικαλείται η συντηρητική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Αυλάρχης που επιβλέπει τις υπηρεσίες της μοναρχίας, επισημαίνει ότι ο αριθμός των επισκεπτών ενδέχεται να είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο για «πολλά χρόνια». Έτσι, η συνεισφορά του RCT στο βασιλικό ταμείο (το ένα πέμπτο των εισοδημάτων της μοναρχίας) θα είναι «σημαντικά μειωμένη».

Η πανδημία της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 44.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν άφησε ανέγγιχτη τη βασιλική οικογένεια. Ο Κάρολος, ο διάδοχος του θρόνου, προσβλήθηκε και αυτός από τη νόσο, αλλά χωρίς να εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ