2020-07-09 15:35:03
Φωτογραφία για Διαχώρισαν σιαμαία δίδυμα κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι
Μια μεγάλη νίκη πέτυχαν γιατροί στην Ιταλία, όταν μετά από τρεις δύσκολες και απαιτητικές επεμβάσεις, κατάφεραν να διαχωρίσουν τα σιαμαία δίδυμα κορίτσια, Prefina and Ervina, χαρίζοντας τους μια φυσιολογική ζωή.

Τα σιαμαία δίδυμα ήταν ενωμένα στο κεφάλι και χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες για να τα χωρίσουν. Η κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα δυο κορίτσια είχαν μια από τις πιο σπάνιες και πιο περίπλοκες μορφές κρανιακής και εγκεφαλικής σύντηξης.

Ήταν η πρώτη φορά που γιατροί στην Ιταλία κατάφεραν να χωρίσουν σιαμαία που είναι ενωμένα απ' το κεφάλι. Τα κοριτσάκια έφτασαν στην χώρα το 2018 και δυο χρόνια αργότερα και μετά από 3 επεμβάσεις μπορούν να χαρούν την ελευθερία τους.

Το πολύ καλά καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό χρησιμοποιώντας 3D τεχνολογία ανακατασκεύασε το κρανίο των κοριτσιών. Η τελευταία επέμβαση έγινε πρόσφατα στις 5 Ιουνίου και διήρκεσε 18 ώρες, ενώ συμμετείχαν 30 άτομα, γιατροί και νοσοκόμες.

Τελικά η ιστορία είχε θετική έκβαση. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος μόλυνσης, τα κορίτσια πρέπει να φορούν προστατευτικά «κράνη» για μερικούς μήνες.

Η μητέρα των κοριτσιών είναι ευγνώμων στους γιατρούς και εύχεται όταν τα μικρά της μεγαλώσουν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα για να σώσουν κι άλλα παιδιά. 

Πηγή: tntribune.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ