2020-07-11 17:08:35
Φωτογραφία για Βρείτε την Κυριακή τον κομήτη στον ουρανό
Όποιος δεν ξυπνήσει, χάνει! Ο κομήτης είναι εντυπωσιακός με έντονη ουρά ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού!  Βάζουμε όλοι τα ξυπνητήρια μας στις 4 αυριο το πρωί της Κυριακής!

Σήμερα το πρωί του Σαββάτου βγήκα στην ταράτσα μου στις 5 (μένω στο Ψυχικό, άρα με πολύ φωτορύπανση ) και ο κομήτης φαινόταν τέλειος τόσο με γυμνό οφθαλμό όσο φυσικά και με τα κυάλια μου. Αξίζει το ξύπνημα φίλοι μου,  εκτός αν θέλετε να περιμένετε 7000 χρόνια μετά που θα ξαναπεράσει ο συγκεκριμένος κομήτης από την Γη.

 Εγώ δεν θα περιμένω!

Διαβάστε και τους φίλους αστροφυσικούς της Ασέας ( Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας)

Αγαπητοί φίλοι, ίσως απόψε το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθείτε πιο αργά ή να ξυπνήσετε πιο νωρίς. Στις 04.00 το ξημέρωμα και μέχρι τις 5 και ( άλλαξα την ώρα για την Κυριακή) , όσοι διαθέτετε κυάλια ή τηλεσκόπιο αλλα και με γυμνό οφθαλμό θα μπορέσετε να δείτε ακόμα και μέσα από πόλεις, τον κομήτη C/2020 F3 (NEOWISE) ο οποίος πριν λίγες μέρες έφτασε στην κοντινότερη απόσταση της τροχιάς του από τον Ήλιο και πλέον κατευθύνεται προς τη τροχιά της Γης κι είναι ορατός στο λυκαυγές
. Με γυμνό οφθαλμό μπορούμε να τον παρατηρήσουμε μόνο από σκοτεινές τοποθεσίες μακριά από φωτορύπανση. Κοιτάξτε χαμηλά στον ορίζοντα Βορειανατολικά. Αν πρόκειται να παρατηρήσετε με γυμνό οφθαλμό, τότε εντοπίστε εύκολα την Αφροδίτη στην Ανατολή (το πιο λαμπρό ουράνιο αντικείμενο) και κινήστε το βλέμμα σας 30 μοίρες πιο αριστερά.

Οι κομήτες είναι συσσωματώματα πάγου, βράχων και σκόνης που δημιουργήθηκαν μαζί με το ηλιακό σύστημα και είτε διασχίζουν το εσωτερικό ηλιακό σύστημα περιοδικά (με μεγάλες περιόδους που διαρκούν δεκαετίες ή αιώνες) είτε μόνο μία φορά και εκτινάσσονται στο διάστημα. Καθώς πλησιάζουν τον Ήλιο, ο ηλιακός άνεμος, δηλαδή η συνεχής ροή σωματιδίων από τον Ήλιο και η ακτινοβολία του Ήλιου, προκαλούν την εξάχνωση των παγωμένων συστατικών τους και την παράσυρση τους υπό την μορφή ουράς, που είναι φωτεινή και έχει μήκος εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων.

O κομήτης θα παρεμείνει ορατός και τις επόμενες μέρες του Ιουλίου.

Πηγή: Σύλλογος Αστροφυσικής Ασέας 
Astrovox
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστρέφει το «X-factor»;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστρέφει το «X-factor»;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ