2020-08-06 23:43:06
Φωτογραφία για Νόμος του 1984 μπορεί να επιτρέψει το γκρέμισμα σπιτιών λόγω κορωνοϊού!
Επιτρέπει επίσης την καταστροφή του αυτοκινήτου κάποιου που έχει κολλήσει μολυσματική ασθένεια, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία!

Καθώς ο πλανήτης προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τον κορωνοϊό που παρουσιάζει νέα ανησυχητική έξαρση τις τελευταίες ημέρες, η Daily Mail αποκαλύπτει ότι δίνονται νέα όλα στα χέρια των τοπικών αρχών, προκειμένου να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Μάλιστα, ως τελευταίο… καταφύγιο, σκέφτονται να ενεργοποιήσουν κι έναν νόμο που πέρασε από το βρετανικό Κοινοβούλιο το 1984 και ονομάζεται «Control of Disease Act» (Έλεγχος Ασθενειών).

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει αποφασισμένος να αποφύγει ένα νέο εθνικό lockdown, με κάθε κόστος και επιλέγει να δώσει κι άλλες εξουσίες στα τοπικά συμβούλια προκειμένου να προχωρούν σε τοπικά lockdowns, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Στον οδηγό για τον περιορισμό του COVID-19 υπάρχει η απόφαση για δυνατότητα για την επιβολή μέτρων σε τοπική κλίμακα, η οποία δόθηκε στα χέρια των διευθυντών Δημόσιας Υγείας.


Το έγγραφο αυτό κάνει αναφορά σε πολλά σημεία της νομοθεσίας που μπορούν τα τοπικά συμβούλια να προσφύγουν και μεταξύ των νόμων είναι και αυτός του 1984 που δίνει την άδεια για το γκρέμισμα κηρίων.

Ο νόμος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: Οι τοπικές αρχές μπορούν να υποβάλουν αίτηση προς ένα ειρηνοδικείο για την επιβολή περιορισμών ή για το κλείσιμο μολυσμένων χώρων… απολύμανση χώρων ή καταστροφή κτηρίου ή κατασκευής».

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να κατεδαφιστούν εργοστάσια ή οίκοι φροντίδας ατόμων όπου σημειώνεται μεγάλη εξάπλωση κρουσμάτων. Επίσης, αναφέρεται ότι, για να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία το κράτος έχει δικαίωμα να γκρεμίσει το οίκημα ατόμου το οποίο έχει μολυνθεί, το όχημα του και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο!

Παράλληλα, στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχει και η δικαιοδοσία στην αστυνομία να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο ώστε να φορέσει ο κόσμος μάσκα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ