2020-08-16 19:53:38
Φωτογραφία για Θετικοί εννέα εργαζόμενοι του Παπαγεωργίου - Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας...
Θετικοί στον νέο κορονοϊό βρέθηκαν σήμερα εννέα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν μόλις επιστρέψει από άδεια. 

Σύμφωνα με τοπικά.. μέσα ενημέρωσης, έχουν τεθεί όλοι σε σε καραντίνα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να δουλεύουν στο νοσοκομείο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το αν και κατά πόσον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Tι απαντά το υπουργείο Υγείας

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2».


Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Υγείας, «οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο νοσοκομείο τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στον χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να "κερδίσουν" λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ