2020-08-21 16:20:40
Φωτογραφία για Παγώνη: Θα είναι δύσκολα όταν επιστρέψουν οι εκδρομείς
Χρειάζεται ψυχραιμία και όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα διότι δεν γίνεται να κάνουν όλοι τα τεστ κορονοϊού, επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη.

Τα δεδομένα της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα ανέλυσε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως τα πράγματα δεν είναι καλά, καθώς συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά συνέστησε ψυχραιμία.

«Ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε είναι τριψήφιος. Είναι ένας δύσκολος αριθμός. Μέχρι τέλος Αυγούστου που έχουμε την επιστροφή των ανθρώπων που πήγαν για διακοπές, ειδικά σε μέρη όπου το ιικό φορτίο είναι αρκετά υψηλό, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Χρειάζεται ψυχραιμία και όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα, διότι δεν γίνεται να κάνουν όλοι τα τεστ. Τα τεστ είναι αρκετά ακριβά. Να φορούν τις μάσκες και να φορούν τις αποστάσεις».


«Όλοι θα πρέπει να φοράμε μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός. Θα πρέπει να αποφεύγουμε τα πάρτι, τα οποία δημιούργησαν την αύξηση των κρουσμάτων. Οι νέοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως όλοι είμαστε μέσα στον κορονοϊό. Είδαμε πόσοι νοσηλεύονται, πόσοι είναι διασωληνωμένοι και πόσοι μεταδίδουν τον ιό», συμπλήρωσε.

«Έτοιμο δεν θα είναι ποτέ το ΕΣΥ, για να είμαστε δίκαιοι. Αν φθάσουμε σε επίπεδα Ιταλίας, κανένα σύστημα δεν μπορεί να είναι έτοιμο. Εάν οι συνθήκες είναι όπως είναι οι τωρινές, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία, εάν όμως τα κρούσματα αυξηθούν, δεν θα μπορούμε να το κάνουμε», κατέληξε.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ