2020-08-25 17:23:11
Φωτογραφία για «Ανώμαλη» προσγείωση για Ogier στην Ελλάδα
Μία δύσκολη στιγμή βίωσε πριν χθες στη χώρα μας ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Sebastien Ogier, καθώς παρουσίασε βλάβη ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.

Ο Γάλλος βρίσκεται στη χώρα μας, καθώς η Toyota Gazoo Racing πραγματοποιεί σήμερα δοκιμές εξέλιξης για το Yaris WRC, ενόψει της επικείμενης επανέναρξης του WRC. Ωστόσο, ο 36χρονος τρόμαξε για τα καλά χθες!  Γεννημένος στη Γκαπ οδηγός επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να μεταφερθεί στην Ιτέα, κοντά στο σημείο που θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμές. Συνηθισμένη άλλωστε πρακτική.

Αμέσως μετά την απογείωση που πραγματοποιήθηκε στο γκολφ της Γλυφάδας, ο πολύπειρος πιλότος διαπίστωσε δυσλειτουργία του ελικοπτέρου – συγκεκριμένα, δεν ανταποκρινόταν το στροφείο στην ουρά.

Καθοριστικό κομμάτι στην πτητική ικανότητα του ελικοπτέρου καθώς εξισορροπεί την στροφορμή αλλά εξασφαλίζει στον πιλότο και τον έλεγχο του εγκάρσιου άξονα, μέσω των ποδοστηρίων.


Έτσι, προχώρησε άμεσα σε αναγκαστική προσγείωση. Μάλιστα, αυτή ήταν… μαεστρικά ομαλή, εξασφαλίζοντας την υγεία όλων των επιβατών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μάλιστα ο Ogier βρίσκεται κανονικά στο σημείο του τεστ, προχωρώντας κανονικά το πρόγραμμα των δοκιμών. Εικόνα από συνέντευξή μας με τον Ogier το 2018, όταν στο πλαίσιο αντίστοιχων δοκιμών είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο στο σημείο του τεστ

Μαζί του δεν ήταν ο συνοδηγός του Julien Ingrassia, που έμεινε στην Εσθονία ενόψει του Ράλι που θα σηματοδοτήσει το restart του θεσμού. Ήταν ο Benjamin Veillas που θα εκτελούσε χρέη συνοδηγού – γνώριμος από τη θητεία του στο δεξί μπάκετ του Eric Camilli.

Παρότι προφανώς το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες αν προέκυπτε εν πτήσει, αντιμετωπίστηκε άμεσα και με μαεστρία, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει πτώση όπως λανθασμένα μεταφέρεται από μερίδα του Τύπου.

Ο τρίτος επιβάτης ήταν ο Scott Martin, συνοδηγός του άλλου οδηγού της ομάδας, Elfyn Evans. Μάλιστα πριν από μερικά 24ωρα ο Βρετανός είχε άλλη μία τρομακτική στιγμή, όταν το Yaris τους βγήκε εκτός δρόμου με πολλά χιλιόμετρα, αναποδογύρισε πολλές φορές και κατέληξε στα
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ