2020-08-28 23:10:44
Φωτογραφία για Νορβηγία: Πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε τουρίστα
Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό από επίθεση πολικής αρκούδας σε άνθρωπο τα εννέα τελευταία χρόνια στην περιοχή

Ένας Ολλανδός έχασε τη ζωή του, δεχόμενος επίθεση από μια πολική αρκούδα στα νησιά Σβάλμπαρντ της Νορβηγικής Αρκτικής, νωρίς την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, στο πρώτο ανάλογο θανατηφόρο περιστατικό σε εννέα χρόνια.

Ο τουρίστας δέχτηκε επίθεση σε κάμπινγκ τα ξημερώματα, χωρίς να κυκλοφορήσουν λεπτομέρειες για την ταυτότητά του, σύμφωνα με το Reuters. Άλλα έξι άτομα μεταφέρθηκαν, σε κατάσταση σοκ, στο νοσοκομείο.

«Η αρκούδα πυροβολήθηκε από ανθρώπους στο χώρο και συνέχισε να περπατά προς το αεροδρόμιο, που βρίσκεται κοντά», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Σβάλμπαρντ. «Η αρκούδα βρέθηκε λίγο αργότερα, νεκρή, στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου».

Στα μισά του δρόμου μεταξύ της βόρειας άκρης της Ευρώπης και του Βόρειου Πόλου, το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ με χιονισμένα βουνά και παγετώνες, φιλοξενεί 2.939 άτομα και 975 πολικές αρκούδες, σύμφωνα με το γραφείο στατιστικής της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο.

Όσο για τις πολικές αρκούδες, θεωρούνται προστατευόμενο είδος και ο πυροβολισμός εναντίον τους επιτρέπεται μόνο για αυτοάμυνα και ως έσχατη λύση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ