2020-08-29 00:10:58
Φωτογραφία για Μαγιορκίνης: Σιωπηλοί φορείς όσοι γυρίζουν από διακοπές – Σαρώνει ο ιός στους νέους 20 με 30 ετών
Νέους φόβους για διασπορά του νέου κορονοϊού από νέους προκύπτουν από τις τοποθετήσεις του επίκουρου καθηγητή επιδημιολογίας

HR

Σαρώνει ο κορονοϊός στις ηλικίες 20 με 30 ετών όπως δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ.Μαγιορκίνης, οι ηλικίες είναι τελικά μικρότερες από αυτές που αναμέναμε. Πλέον η επιδημία έχει παρατεταμένη δράση στις ηλικίες από 20 έως 30 ετών, ενώ σημαντική διασπορά υπάρχει και στην αμέσως επόμενη μικρότερη ηλικιακή ομάδα. Και βέβαια οι τοποθετήσεις αυτές Μαγιορκίνη δεν είναι τυχαίες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά στοιχεία για τα κρούσματα στους νέους: “Κορονοϊός: Σχεδόν τα μισά κρούσματα νέοι από 18 έως 39 ετών”

Ο καθηγητής εξήγησε ότι ξεκάθαρα η διασπορά αυτή στους νέους σχετίζεται με τις διακοπές του καλοκαιριού. Γι αυτό και τους κάλεσε όταν επιστρέφουν να τηρούν «καραντίνα» για 7 με 10 ημέρες ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού. «Να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαγιορκίνης.


Πάντως επεσήμανε ότι οι νέοι συνήθως νοσούν χωρίς πολλά συμπτώματα γι αυτό και δεν γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού.

Σιωπηλοί φορείς

Πάντως ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως όλοι όσοι επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό αφού όπως ανέφερε: “Είναι σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τον κ.Μαγιορκίνη τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ήπια αυξητική τάση στα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ αντίστοιχα μικρή αύξηση παρατηρείται και στους διασωληνωμένους ασθενείς. Τα κρούσματα που σήμερα ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ αντιστοιχουν στην περίοδο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως τόνισε ο καθηγητής.

Η μάσκα

Πάντως ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης σχετικά με το αν θα ληφθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι προς ώρας τα δεδομένα δεν επιβάλλουν ένα τέτοιο μέτρο.

Πρόκειται για ένα σενάριο που έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση αλλά δεν έχει κριθεί ακόμη απαραίτητο να εφαρμοσθεί.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ