2020-09-08 00:20:51
Φωτογραφία για Για πόσο συντηρείται το σκόρδο και πώς θα καταλάβεις ότι έχει χαλάσει
Τη μυρωδιά που αφήνει στα χέρια και το στόμα το σκόρδο πολλοί μίσησαν, τη νοστιμιά που δίνει στις συνταγές όμως, κανείς δεν την αμφισβητεί. Γι αυτό και δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας.

Μάλιστα, είναι τόσο κοινό τρόφιμο σε κάθε κουζίνα, που συχνά μένει στο καλάθι του για πολύ καιρό, ίσως παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε, για πόσο μπορούμε να κρατήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα χωρίς να χαλάσει και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να το πετάξεις.

Πόσο καιρό συντηρείται το σκόρδο;

Συνήθως το σκόρδο που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ έχει υποστεί κάποια επεξεργασία, ώστε να στεγνώσει και να μην επηρεάζεται άμεσα από την υγρασία. Αυτό συνήθως δεν ισχύει για τα φρέσκα σκόρδα που αγοράζεις από λαϊκές αγορές ή για αυτά που καλλιεργείς στο μποστάνι σου. Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, το σκόρδο μπορεί να διαρκέσει για περίπου 5-6 μήνες, εάν φυλάσσεται σωστά και αν η κεφαλή είναι ολόκληρη. Οι μεμονωμένες σκελίδες, ακόμη και αν έχουν τη φλούδα τους, μπορούν να διαρκέσουν μόνο μερικές εβδομάδες, ενώ οι ξεφλουδισμένες σκελίδες διαρκούν ακόμη λιγότερο, για μόλις μερικές μέρες.


Πώς θα καταλάβεις ότι έχει χαλάσει

Οι σκούρες κηλίδες πάνω στις σκελίδες του σκόρδου και ο αποχρωματισμός είναι ενδείξεις ότι το σκόρδο που έχεις στην κουζίνα σου δεν είναι ο,τι καλύτερο για να το προσθέσεις στο φαγητό. Επίσης, αν έχουν αρχίσει να βγάζουν πράσινα κοτσάνια, καλύτερα να τα φυτέψεις σε γλάστρα για να έχεις τη δική σου παραγωγή σκόρδου, παρά να τα βάλεις στο φαγητό.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του σκόρδου

Για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του σκόρδου, είναι σημαντικό και να το αποθηκεύεις σωστά στην κουζίνα. Η υγρασία είναι εχθρός του, γι αυτό προτίμησε να το φυλάς σε ξηρό και δροσερό σημείο. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο βρεθείς κάποια στιγμή με υπερβολικά μεγάλες ποσότητες σκόρδου που δεν μπορείς να καταναλώσεις άμεσα, τότε μπορείς να το κάνεις κρέμα ή να το κόψεις σε φέτες και να το καταψύξεις, για να το έχεις έτοιμο για προσθήκη σε διάφορες συνταγές.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ