2020-09-11 19:03:25
Φωτογραφία για Eurobank....Κλείνει 25 καταστήματα, νέο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου»
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση «των ιδιαίτερα ικανοποιητικών αποτελεσμάτων» με υψηλότατη καθαρή κερδοφορία για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο όμιλος EUROBANK έθεσε σε ισχύ από τη Δευτέρα το νέο.. πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».

 Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα άνω του 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, εν μέσω μάλιστα πανδημίας«Η υψηλή κερδοφορία της τράπεζας και του ομίλου γενικότερα 

για άλλη μια φορά πάει χέρι χέρι με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων, με τη μείωση του κόστους των τραπεζών, κοινώς με «εθελούσιες» απολύσεις» τονίζει σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου:

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση «των ιδιαίτερα ικανοποιητικών αποτελεσμάτων» με υψηλότατη καθαρή κερδοφορία για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο Όμιλος EUROBANK έθεσε σε ισχύ από την Δευτέρα 7/9 το νέο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα άνω του 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, εν μέσω μάλιστα πανδημίας!


Η υψηλή κερδοφορία της Τράπεζας και του Ομίλου γενικότερα, για άλλη μια φορά πάει χέρι χέρι με την μείωση του αριθμού των εργαζομένων, με τη μείωση του κόστους των τραπεζών, κονώς με «εθελούσιες» απολύσεις. Τώρα μάλιστα έρχεται η ανακοίνωση του προγράμματος σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων!

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του χρόνου είχαμε την «εθελοντική» μετακίνηση άνω των 450 εργαζομένων στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων DoValue, στην οποία η EUROBANΚ μεταβίβασε το σύνολο σχεδόν της διαχείρισης των «προβληματικών» δανείων, 

μαζί με το προσωπικό, ασκώντας τους μεγάλη πίεση για να δεχτούν χωρίς αντίδραση τη μετακίνησή τους και παρουσιάζοντας την επιλογή αυτή ως μονόδρομο. Η μεταβίβαση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση όλων των σχετιζόμενων με τα προβληματικά δάνεια δεικτών, καθώς και των δεικτών που σχετίζονται με την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας.

Αποτελεί προκλητικό ψέμα ο ισχυρισμός της EUROBANK ότι πλεονάζει προσωπικό, αφού παράλληλα συνεχίζει να «δανείζεται» εργαζόμενους από τα γνωστά «δουλεμπορικά» γραφεία, για να καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ ανάγκες τόσο σε Καταστήματα όσο και σε κεντρικές υπηρεσίες.

Είναι φανερό δηλαδή ότι πρόκειται καθαρά για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εργαζομένων από άλλους χωρίς την κλαδική και την επιχειρησιακή ΣΣΕ, οι οποίες τόσο πολύ έχουν διαφημιστεί. Στην περιγραφή του προγράμματος μάλιστα αναφέρεται ότι η Τράπεζα παρέχει στους συναδέλφους που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν 

τη δυνατότητα συνάντησης με εξειδικευμένους συμβούλους που θα τους βοηθήσουν να καταρτίσουν το βιογραφικό τους για να βρουν αλλού δουλειά! Την ίδια ώρα περισσεύουν τα εκβιαστικά διλήμματα από υψηλόβαθμα στελέχη που προειδοποιούν τους εργαζόμενους για τα χειρότερα που τους περιμένουν αν παραμείνουν και δε δεχτούν το πρόγραμμα Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας, την ώρα που κλείνουν 25 Καταστήματα της Τράπεζας, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία χωρίς τις αντίστοιχες πιέσεις, οι οποίες ειδικά στα Καταστήματα εκτός Αθήνας που πρόκειται να κλείσουν έχουν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν.

Για μία ακόμη φορά τα επιχειρησιακά σωματεία της Τράπεζας συνδράμουν στη προσπάθεια και καλούν τους συναδέλφους να «μην επηρεάζονται από άλλους» (!) και να λάβουν την απόφασή τους ατομικά, αξιολογώντας ψύχραιμα το συμφέρον τους.

Κανείς συνάδελφος να μην ανεχθεί πιέσεις, είτε στον ίδιο είτε στους συναδέλφους γύρω του για να χάσει τη δουλειά τους. Είναι φανερό ότι δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς σκοπός τους είναι η συνεχής μείωση του «εργασιακού κόστους».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ