2020-09-18 23:42:59
Φωτογραφία για Διαμαρτύρονται οι Δικαστικοί Υπάλληλοι για την παραπομπή συναδέλφου τους
Έμμεσα πλην σαφώς ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε σημερινή ανακοίνωσή του εκφράζει παράπονα και ειδικά στο πρόσωπο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου

Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, για την παραπομπή στο Αυτόφωρο δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του δικηγόρος για παράβαση καθήκοντος, η οποία ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας.

Ο Σύλλογος σε μακροσκελή ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η δικηγόρος δεν απευθύνθηκε στον Διευθυντή της Γραμματείας ή ακόμα και στον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου για να λυθεί το πρόβλημα, ακόμα και να εκφράσει την διαμαρτυρία της, αλλά η μόνη επιλογή που σκέφτηκε ήταν να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα και να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά. Επειδή κανένας, ούτε η ίδια δεν κάνει λόγο για προσβλητική συμπεριφορά, αλλά μόνο για άρνηση εξυπηρέτησης, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που την “εξόργισε” και την οδήγησε στην ακραία αυτή επιλογή…».


Παράπονα σε βάρος του Δημήτρη Βερβεσού

Σε μεγάλο τμήμα της ανακοίνωση εκφράζονται παράπονα σε βάρος του κ. Βερβεσού (ενημέρωσε την ηγεσία του Αρείου Πάγου για το περιστατικό), ενώ επισημαίνεται ότι «δεν θα καταφέρετε να μας τρομοκρατήσετε με αυτόν τον τρόπο, αν αυτό επιδιώκετε» και επισημαίνουν: «Θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά μας, αλλά και το έργο που προσφέρουμε, το οποίο χαρακτηρίζεται σημαντικό στην διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, από όλους τους φορείς της».

Ακόμη, επαναλαμβάνουν το ζήτημα των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, στο Πρωτοδικείο Αθηνών που επί 775 οργανικών θέσεων οι 326 είναι κενές.

Δεν παραλείπουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, να υπογραμμίσουν: «Υποτιμά (σ.σ.: ο κ. Βερβεσός) το γεγονός ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και εν μέσω κορωνοϊού, με πρωτοβουλία του Πρωτοδικείου σε συνεργασία με τον ΔΣΑ έχουν αποσταλεί πάνω από 30.000 ψηφιακά υπογεγραμμένες αποφάσεις και έχει εξυπηρετηθεί σχεδόν το σύνολο των 97.850 αιτήσεων μέχρι σήμερα για έκδοση πιστοποιητικών».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ