2020-09-28 17:00:15
Φωτογραφία για Έρχονται οι θεματικοί ψυχαγωγικοί σταθμοί… γενικής στόχευσης!Nέα δεδομένα στο προς κατάθεση σχέδιο νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρείται να καθιερωθεί ένας ακόμη νέος όρος στις κατηγορίες τηλεοπτικών αδειών. Ενώ έχει αποκλειστεί μέχρι στιγμής ο θεματικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, επιχειρείται να ενσωματωθεί μια διάταξη που θα επιτρέπει τη λειτουργία σταθμού πανελλαδικής κάλυψης, θεματικού περιεχομένου, με χαρακτήρα ψυχαγωγικό γενικής στόχευσης.

Η διάταξη αυτή που προτείνεται προσκρούει στην υφιστάμενη νομοθεσία και στον βασικό διαχωρισμό ανάμεσα στα ήδη αδειοδοτηθέντα κανάλια γενικής στόχευσης και στα θεματικά, οι άδειες των οποίων ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί. Στην πράξη αυτό θα σημαίνει πως ορισμένοι επιχειρηματίες θα μπορούν να έχουν κανάλι εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης με τη «βιτρίνα» του θεματικού, πληρώνοντας μικρότερο τίμημα σε σχέση με τους ήδη αδειοδοτημένους.

Διαπραγματεύσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τηλεοπτικούς σταθμούς για τις διατάξεις που θα κατατεθούν στη Βουλή από τον υφυπουργό Στέλιο Πέτσα

. Προς αυτήν την κατεύθυνση, φαίνεται να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τους θεματικούς σταθμούς και τον προσδιορισμό του χαρακτήρα τους. Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια διάταξη που θα «φωτογραφίζει» τη νόμιμη λειτουργία του Μακεδονία TV, ώστε η ρύθμιση του ζητήματος να αφεθεί στο μέλλον. Θα προηγηθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η προκήρυξη των περιφερειακών σταθμών, που θα καθυστερήσει τουλάχιστον έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας. Βεβαίως, μια τέτοια προοπτική μπλοκάρει ένα ενδεχόμενο σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη να διεκδικήσει άμεσα θεματική άδεια για το One Channel.

Πηγή: typologiesΠηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ