2020-09-28 15:58:05
Φωτογραφία για Έρχονται κρίσιμες ώρες με την Τουρκία! Η διπλωματική διαπραγμάτευση – παγίδα, που στήνει ο Ερντογάν και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις σε Αιγαίο, Έβρο και Κύπρο
Την ώρα που ο Ερντογάν παραμυθιάζει την διεθνή κοινότητα με δήθεν κινήσεις  αποκλιμάκωσης και διάθεση διαλόγου, προετοιμάζεται για πόλεμο. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δείχνουν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ....αλλάξει καθόλου μέσα στους αιώνες. 

Την ώρα, που παριστάνουν τους διπλωμάτες και τους διαθέσιμους για συζήτηση και ειρηνική συνύπαρξη, περιμένουν την ευκαιρία για να βρουν τον αντίπαλο σε αδυναμία ή σε έλλειψη εγρήγορσης και να επιτεθούν.

Ποιος δεν έχει διαβάσει τις τρομακτικές αναφορές της ΕΛΔΥΚ, την ώρα που η χούντα διαβεβαίωνε τους ήρωες υπερασπιστές της Κύπρου ότι υπήρχε εκεχειρία συμφωνημένη με την Τουρκία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, την ίδια στιγμή η Τουρκία βομβάρδιζε με ναπάλμ τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ.

Η Ελλάδα λοιπόν πρέπει να είναι απολύτως προσεκτική γιατί τα δείγματα είναι ισχυρά. Μπορεί η κυβέρνηση να ‘προβάλει τον μύθο περί αποκλιμάκωσης για να κάνει το χατίρι της Γερμανίας, που θέλει να γλιτώσει την Τουρκία από τις κυρώσεις, όμως όλοι γνωρίζουμε, πως μόνο αποκλιμάκωση δεν υφίσταται. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Τουρκία ήδη προανήγγειλε νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά που αποκλείουν το Καστελόριζο από τη μητέρα πατρίδα. Η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ομιλία 1700 λέξεων στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ και δε λέει ούτε μια φορά την λέξη Κύπρος. Διατηρούμε ως Έλληνες την ελπίδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει ένα διπλωματικό παιχνίδι με σκοπό να παραπλανήσει τους Τούρκους.

Οι τούρκοι λοιπόν όπως έχουμε πει, προετοιμάζεται για πόλεμο σε όλα τα επίπεδα. Έχουν ήδη σχηματίσει στρατιωτικά με την Αλβανία την οποία θα χρησιμοποιήσουν σαν βάση όχι μόνο για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά ακόμα και για τους μισθοφόρους Ταλιμπάν τους οποίους ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν ως μετανάστες σε κέντρο δήθεν φιλοξενίας στην Βόρειο Ήπειρο. Ανοίγοντας έτσι ένα μέτωπο στο Βορρά και στην Δύση ταυτόχρονα.

Ετοιμάζουν στρατιωτική βάση στην Λιβύη μαζί με το Κατάρ. Ανοίγοντας έτσι μέτωπο από το Νότο. Έχουν εξοπλίσει τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο. Δεκάδες τεθωρακισμένα εδρεύουν ήδη στα κατεχόμενα έτοιμα να δημιουργήσουν ρήγμα και στο μέτωπο της Κύπρου. Οι S 400 είναι ήδη στημένοι και σημαδεύουν Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, άσχετα αν ο Πούτιν δεν τους έχει προμηθεύσει ακόμα με τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Ο Δεκέμβρης μυρίζει μπαρούτι

Σε όλο αυτό το κλίμα πολεμικής ετοιμασίας λοιπόν η Τουρκία ετοιμάζεται να κάτσει στο τραπέζι μαζί με την Ελλάδα για 61η φορά. Τι σημαίνει αυτό και γιατί έχει τέτοια σημασία; Διότι γίνεται αντιληπτό πως οι Τούρκοι έχουν συζητήσει με την Ελλάδα άλλες 60 φορές, ποτέ, όμως, άλλοτε δεν υπήρχε τέτοια δημοσιότητα και τέτοια ένταση πίσω από τις συνομιλίες.

Και αυτή η ένταση έχει καλλιεργηθεί τεχνηέντως από την Τουρκία, ακριβώς για να φανεί πως οι συνομιλίες αυτές αποτελούν ζήτημα ζωής και θανάτου!

Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις συνομιλίες ως πυροκροτητή για αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Αιγαίο, τον Έβρο και την Κύπρο. Σηκώνουν τον πήχη και προβάλλουν εξωφρενικές απαιτήσεις τις οποίες καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί. Και παρά το ηλεκτρισμένο περιβάλλον η Ελληνική κυβέρνηση δέχεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ακούσει τερατολογίες από την πλευρά της Τουρκίας. Τερατολογίες, που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν!

Οι δικές μας εκτιμήσεις είναι ότι, οι Τούρκοι θα υποχρεώσουν την Ελλάδα σε αποχώρηση από τις συνομιλίες, λόγω των υπερβολικών και αδιάλλακτων απαιτήσεών τους με αποτέλεσμα να χρεώσουν στην Ελλάδα αποτυχία στην διπλωματία, ώστε μετά να επιτύχουν νομιμοποίηση για χρήση όπλων!

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ