2020-09-30 09:21:53
Φωτογραφία για Τηλεθεάτρια προς Δανάη Μπάρκα - «Να προσέχετε σας παρακαλώ πως λετε τα θέματα»



Αντιδράσεις προκάλεσε ένα θέμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», σχετικά με τα αυτιστικά παιδιά και το πως μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία. Συγκεκριμένα, μία τηλεθεάτρια της εκπομπής θέλησε να σχολιάσει μέσα από το instagram την ατάκα της Ελιάνας Χρυσικοπούλου ότι «θέλουμε, δεν θέλουμε θα πρέπει να συνυπάρχουμε με αυτά τα άτομα».

«Δανάη μου σου έγραψα και προσωπικό μήνυμα αλλά θέλω και εδώ να πω πως ως μητέρα ενός παιδιού με νοηματικά και σωματικά θέματα θέλω να πω πόσο ασχημα ένιωσα όταν άκουσα την συνεργάτιδα σου να λέω στον θέμα του αυτιστικού παιδιού να λέει “θέλουμε, δεν θέλουμε θα πρέπει να συνυπάρχουμε με ΑΥΤΆ τα άτομα”. Πρώτον ΔΕΝ είναι ΑΥΤΆ τα άτομα, είναι άνθρωποι οπως εσύ, εγώ και ολοι μας. Και τι θα πει θέλουμε δεν θέλουμε να συνυπάρχουμε με αυτους τους ανθρώπους. Μήπως πρέπει ΑΥΤΟΊ η άνθρωποι θέλουν δε θέλουν, μπορούν δεν μπορούν να υπάρχουν με εμας τους υπόλοιπους; Αυτός ο τρόπος και ο λόγος που το είπε ειναι πολύ κακός. Και εάν θέλετε να μιλάτε να μιλάτε για “τέτοια” θέματα στην εκπομπή σας, πολύ καλά και πολύ ομορφα. Αλλά θα πρέπει και να ήσαστε πιο ευαίσθητοι στο λόγο και στα λόγια. Εμένα σας μητέρα παιδιού με θέματα που πολεμάω κάθε μέρα για βελτίωση με σοκαρίσατε, ένιωσα τόσο άσχημα όσο ποτέ. Παρακάλεσαν ΑΥΤΆ τα παιδιά όπως τα ονομασατε να έρθουν σε αυτό τον κόσμο; Όχι. Εμείς τα φέραμε. Και μας δίνουν καθε μέρα μαθήματα ζωής. ΕΜΕΊΣ όλοι οι υπόλοιποι θα πρεπει να μάθουμε από ΑΥΤΟΎΣ τους ανθρώπους. Δυστυχώς το τόσο άσχημος τρόπος με τον οποίο το εκανε θέμα η συνεργάτιδα σου έδειξε καθαρά τον τροπο με τον οποίο ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας σκέφτεται. Και οσο υπάρχει αυτός ο τρόπος σκέψεως θα υπάρχουν και οι οικογένειες που θα κρύβουν ΑΥΤΟΎΣ τους ανθρώπους. Εγώ ζω στο εξωτερικό και μπορώ να είμαι υπερήφανη για ΑΥΤΌ το παιδί μου, αλλά έχω τι τυχερό να έχω αδερφή που για 15 χρόνια εργαζόταν σε ίδρυμα για ΤΈΤΟΙΟΥΣ ανθρώπους και δυστυχώς έζησα μέσου αυτής τόσο τραγικές ιστορίες που εγω σαν μικρο παιδι και μετά ενήλικη ένιωσα ντροπη για την κοινωνία…. Να προσέχετε σας παρακαλώ πως λετε τα θέματα και το πως χειρίζεστε την ελληνική γλώσσα. Συγνώμη εάν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη αλλά όπως είπα μένω εξωτερικό και τα Ελληνικά μου δυστυχώς μένουν και αυτά εξωτερικό», έγραψε η διαδικτυακή φίλη της Δανάης Μπάρκα με την παρουσιάστρια να απαντάει:

«Νομίζω ότι το αντίθετο περασαμε. Ότι ακριβως οφείλουμε όλοι μας ακόμα και το κράτος όπως είπα κι εγώ,να βοηθάμε τις οικογενειες και τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν άλλες δυσκολίες από εμάς κι να κάνουμε την ζωή τους ευκολότερη και ομορφότερη!! Νομίζω αν δείτε όλο το απόσπασμα θα δείτε ποσό διακριτικά και αγαπησιάρικα το θέσαμε γιατί καταρχάς είναι όνειρο μας να τίθενται τέτοια θέματα στην τηλεόραση κι δεύτερον προσωπικά έχω στην οικογένεια μου παιδιά με αυτισμό που και τα λατρεύω και θέλω να περάσουμε ωραίο μήνυμα».

Ωστόσο, η τηλεθεάτρια επανήλθε λίγο αργότερα επιμένοντας ότι ο τρόπος που ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση ήταν προσβλητικός. «Την καλή και σωστή πρόθεση σας την κατάλαβα και μπράβο σας! Αλλά αυτο ακριβώς εννοούσα, δεν μπορείτε μέσα στην καλή πρόθεση να λέτε “γιατί για να ήμαστε ειλικρινής θέλουμε δεν θέλουμε θα πρέπει να συνυπάρχουμε με αυτούς τους ανθρώπους”. Αυτό δεν αρμόζει. Γιατί τι είναι ΑΥΤΟΙ η άνθρωποι; Εμπόδια στην ζωή μας; Δυστυχώς έτσι ακούστηκε, θέλετε δεν θέλετε πρέπει να σας πω, πως “χτύπησε” πολύ άσχημα αυτή η πρόταση. Εάν θέλετε με καλή πρόθεση να βγάζετε “τέτοια” θέματα να πρόσεχε τα λόγια σας. Αυτά!», έγραψε ενοχλημένη.







Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ