2020-10-06 20:56:21
Φωτογραφία για Η «αφρόκρεμα» του επιχειρείν αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί
Γνωστά ονόματα του επιχειρείν που συνήθιζαν να απασχολούν τα «φώτα» της δημοσιότητας για τις επαγγελματικές τους επιτυχίες, οι οποίες τους εξασφάλιζαν κάτι παραπάνω από το ευ ζην, φιγουράρουν στη λίστα των οφειλετών που θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί. Μπορεί τράπεζες και servicers να δέχθηκαν – κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης – να αναστείλουν έως τα τέλη του 2020 τους πλειστηριασμούς για τους ευάλωτους δανειολήπτες, πρόθεσή τους, ωστόσο, είναι να συνεχίσουν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για όσους «έχτισαν» περιουσίες τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

Η… πρεμιέρα γίνεται με ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο του Γεράσιμου Αγούδημου. Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο που ανήκει στην σύζυγό του Ανθή – Μαρίνα Κωσταρά και βρίσκεται στα Καλύβια Αττικής. Βγαίνει σε πλειστηριασμό την προσεχή Τετάρτη, με επισπεύδουσα την DoValue Greece και τιμή πρώτης προσφοράς στις 182.700 ευρώ.


Την «σκυτάλη» παίρνει η οικογένεια Μαρτζούχου της γνωστής εταιρίας ένδυσης Raxevsky. Η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι στο Καστρί που την επικαρπία έχει ο Γιώργος Μαρτζούχος και την ψιλή κυριότητα ο γιος του Αχιλλέας, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 900.000 ευρώ.

Η αρχή του τέλους για την εταιρία που ξεκίνησε ως μία μικρή βιοτεχνία το 1912, για να εξελιχθεί σε μία ευρέως γνωστή μπράντα με περισσότερα από 55 καταστήματα, ήρθε το 2010. Ήταν τότε που οι επικεφαλής της είδαν τις πωλήσεις της να «γκρεμίζονται» και παρά τις όποιες προσπάθειες να γλυτώσουν το «λουκέτο», εκείνο ήρθε τελικά στις αρχές του 2019.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστεί και το γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου που επισπεύδει, επίσης, η Alpha Bank. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα πρόκειται για μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία πάνω από το ισόγειο σε πολυκατοικία στην οδό Δημοκρίτου 19, στο Κολωνάκι, που είναι κτισμένη επί οικοπέδου εκτάσεως 505,44 τ.μ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τράπεζα επιχειρεί να εκπλειστηριάσει το ακίνητο του γνωστού ποινικολόγου, με τις αναβολές να σχετίζονται με την επίτευξη ρύθμισης των οφειλών. Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί οι 575.000 ευρώ.

Την Τετάρτη θα «χτυπήσει» το ηλεκτρονικό σφυρί και για τη Χρυσή Βαρδινογιάννη. Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα ακίνητο στη Σύμη που αγόρασε η ίδια όταν ήταν ζευγάρι με τον Νίνο Ξυπολυτά. Σύμφωνα με την έκθεση πρόκειται για «μία διώροφη οικοδομή (οικία) αποτελούμενη από ισόγειο εμβαδού 48 τ.μ., πρώτο υπέρ το ισόγειο όροφο 48 τ.μ., στέρνα ισογείου εμβαδού 22,95 τ.μ. και αυλή ορόφου 22,95 τ.μ., κτισμένης σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήμο Σύμης και στη θέση Αμπούτσι ή Γυμνάσιο και έχει συνολικό εμβαδόν 309,15 τ.μ.». Η κατάσχεση γίνεται από την Cepal για οφειλή ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ ως τιμή πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί οι 210.000 ευρώ.

Τέλος, αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό θα βρεθεί και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος. Πρόκειται για δύο διαμερίσματα στις οδούς Λουκιανού και Χάρητος, στο Κολωνάκι, που επισπεύδονται από την Alpha Bank με τιμή πρώτης προσφοράς τις 284.875 ευρώ (70.875 ευρώ το πρώτο 56 τ.μ. και 214.000 ευρώ το δεύτερο 85,40 τ.μ.).

Ο ίδιος σε σχετικό του tweet τον περασμένο Αύγουστο τόνιζε πως με τον εκπλειστηριασμό των ακινήτων που κληρονόμησε από τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών ρυθμίζονται χρέη κυρίως της δωρεάν διανεμόμενης City Press που έγραψε ιστορία στον Τύπο αλλά έπεσε θύμα της κρίσης. «Η δημιουργία πολλές φορές κοστίζει αλλά πάντα αξίζει!», κατέληγε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ