2020-10-07 18:32:19
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Εκθεση-καταπέλτης με 12 κατηγορίες για Amazon, Apple, Facebook και Google
Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων διερεύνησε τους τελευταίους 15 μήνες τις πρακτικές των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών του κόσμου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους δύναμη Kαταπέλτης για τους κολοσσούς της τεχνολογίας όπως οι Amazon, Apple, Facebook και Google είναι η έκθεση της αρμόδιας επιστροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Η επιτροπή διερεύνησε τους τελευταίους 15 μήνες τις πρακτικές των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών του κόσμου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι εταιρείες καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους δύναμη. Οι New York Times αποκαλύπτουν την έκθεση των 449 σελίδων, που παρουσιάστηκε από την Δικαστική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε αυτή οι νομοθέτες αναφέρουν πως οι τέσσερις εταιρείες μετατράπηκαν από «ετερόκλητες» start-up σε «μονοπώλια όμοια των οποίων δεν υπήρξαν από εποχή των βαρόνων του πετρελαίου και των κροίσων των σιδηροδρόμων». Οι νομοθέτες ανέφεραν πως οι εταιρείες καταχράστηκαν την κυρίαρχη θέση τους, ορίζοντας και συχνά υπαγορεύοντας τις τιμές και τους κανόνες για το εμπόριο, την έρευνα, τη διαφήμιση, την κοινωνική δικτύωση και τις εκδόσεις.


Η επιτροπή προτείνει την αποκατάσταση του ανταγωνισμού μέσω της αναδιάρθρωσης πολλών από αυτές τις επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας τις υπηρεσίες που ελέγχουν τη συγκέντρωση της αγοράς και βάζοντας εμπόδια για την απόκτηση start-ups από τις εταιρείες. Πρότειναν επίσης τη μεταρρύθμιση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι η σημαντικότερη κυβερνητική προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου, από την δεκαετία του 1990 όταν η κυβέρνηση μήνυσε την Microsoft για αντιμονοπωλιακές παραβάσεις. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ