2020-10-09 23:02:24
Φωτογραφία για Βέμπερ: Επιστολή στον Σασόλι για λήψη μέτρων κατά του Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο
Κινούνται γρήγορα οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του και στο ευρωκοινοβούλιο μετά την απόφαση του δικαστηρίου - Την απαράδεκτη συμπεριφορά του μέλους του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ο επικεφαλής του ΕΛΚ σε επιστολή του στον πρόεδρο του Σώματος Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, έστειλε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, διαμαρτυρόμενος για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του Ιωάννη Λαγού προς την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μέλος της ομάδας του ΕΛΚ, στη διάρκεια ανταλλαγής email για τη δίκη της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, με δεδομένο ότι ο Λαγός έχει κριθεί ήδη ένοχος για συμμετοχή στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του από το ευρωκοινοβούλιο κινούνται ήδη από ελληνικής πλευράς. Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας γίνεται άπαξ και αυτό έχει συμβεί ήδη στην περίπτωση του Λαγού, όπως και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους
. Η διαδικασία λοιπόν, από το ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γρήγορη και θεωρείται πιθανό η σχετική συζήτηση να γίνει στην επόμενη Ολομέλεια, στις 19 Οκτωβρίου. Εφόσον η ποινή του Λαγού είναι εκτελεστή και εκείνος δεν εμφανισθεί οικειοθελώς, τότε σε βάρος του θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Νωρίτερα πάντως, ο Λαγός είχε δηλώσει ότι τη Δευτέρα θα είναι στο δικαστήριο «αν δεν έχει κορωνοϊό».

Στην επιστολή του, προς τον κ.Σασόλι, ο κ. Βέμπερ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μη συνδεδεμένου μέλους, του κ. Ιωάννη Λαγού, προς το μέλος της Ομάδας του ΕΛΚ, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2020, για τη δίκη του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, ο κ. Λάγος απευθύνθηκε δημόσια στην κα Ασημακοπούλου με προσβλητικά σχόλια που βασίζονταν στον ισχυρισμό της συμμετοχής της σε αυτό που ο κ. Λάγος καθόρισε σαν μια πολιτική «συνωμοσία εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής».

Και συνέχισε ο κ. Βέμπερ: «Επιπλέον, στην ομιλία του στην ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο κ. Λαγός τόλμησε να κατηγορήσει την Ομάδα του ΕΛΚ, ισχυριζόμενος πως κοροϊδεύει τη δημοκρατία και αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά «πολιτικό απόβρασμα» για το ρόλο που έπαιξε ώστε να βρεθεί το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτές οι παρατηρήσεις υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Επιπλέον, η συμπεριφορά του κ. Λαγού είναι ακόμη πιο ακατάλληλη, στο φως της απόφασης που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν αποφασισμένο να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις αξίες μας. Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Κανονισμού μας, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά» κατέληξε ο Βέμπερ. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ