2020-10-10 00:25:38
Φωτογραφία για Πάτρα: Αίτημα αλλαγής πρωτοκόλλου στα σχολεία
Συντάκτης: Virus

Την τροποποίηση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες ζητά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκο.

Στην σχετική επιστολή περιγράφεται ότι ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης στην πόλη μας παρατηρείται ότι μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος το 90% των μαθητών απουσιάζει τις επόμενες ημέρες.

«Η ανασφάλεια και ο φόβος των εργαζομένων και των γονέων στα σχολεία είναι δικαιολογημένα» επισημαίνει ο δήμαρχος και ζητά να γίνουν αλλαγές στο πρωτόκολλο ενεργειών από τον ΕΟΔΥ.

Η δημοτική αρχή της Πάτρας ζητά τη διενέργεια «δωρεάν μοριακού τεστ, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε ένα τμήμα σχολείου, τόσο στους μαθητές του τμήματος, όσο και στους εργαζόμενους του σχολείου (εκπαιδευτικούς, καθαριστές, κ.λπ.). Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, να κλείνει το τμήμα –όπως ήδη προβλέπεται- και στην περίπτωση που προκύψουν όντως κρούσματα, να επεκταθεί η διενέργεια των τεστ και στο στενό περιβάλλον τους».

Η προτεινόμενη τροποποίηση του πρωτοκόλλου ενεργειών του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Αχαϊκής πρωτεύουσας θα εμποδίσει την μετάδοση εντός των σχολικών κοινοτήτων και θα καλλιεργήσει κλίμα ασφάλειας.

Πηγή:tempo24.news
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ