2020-10-10 06:00:07
Φωτογραφία για Σε κρίσιμο και οριακό σημείο οι εντατικές

medlabnews.gr 

Αυξάνονται σταθερά οι νοσηλείες δύσκολων περιστατικών με κοροναϊό. Στους 98 ανέρχονται τα άτομα που νοσηλεύονται σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Περισσότερα από 700 άτομα νοσηλεύονται λόγω κοροναϊου στα νοσοκομεία της χώρας, με τα 98 εξ αυτών να χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο αριθμός δεν θεωρείται μεγάλος, την ίδια στιγμή δείχνει αυξητική τάση. Αν αυτή η τάση διατηρηθεί, τότε θα δημιουργηθεί έντονο ζήτημα στην δυνατότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταπεξέλθει και θα πρέπει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη για νέες κλίνες ΜΕΘ. Σύμφωνα με την κα Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, αν υπάρχει "σπάσει" το όριο των 100 νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ και κινείται προς τις 150, τότε θα υπάρξει ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα στο ΕΣΥ.

Χθες ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ότι ι διασωληνωμένοι ασθενείς λόγω κοροναϊού είναι 98

. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν σκεφτεί κανείς ότι στην κορύφωση της επιδημίας στη χώρα, εν μέσω καραντίνας, είχαμε φτάσει σε ανώτερο σημείο τις 93 διασωληνώσεις. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι οι εισαγωγές σε ΜΕΘ τείνουν να ξεπεράσουν τις 100. Αν αυτό συμβεί τότε το ΕΣΥ θα σημάνει συναγερμό, καθώς τα νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά ξεπερνούν τα 400.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού έφτασε τα 391, αριθμός που δείχνει πως το κύμα του κοροναϊού παραμένει σε σταθερό αλλά σε υψηλό επίπεδο, όπως ακριβώς το είχε επισημάνει από την περασμένη εβδομάδα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Το πλέον όμως ανησυχητικό στοιχείο της επιδημίας είναι η πορεία της στην Αττική, με τα νέα κρούσματα για δεύτερο μήνα να κινούνται στα περίπου 200 – σήμερα καταγράφηκαν 161 νέα περιστατικά. Πρόκειται για στοιχεία που φέρνουν όλο και πιο κοντά το μέτρο της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Με ένα στα δύο κρούσματα κοροναϊού να εντοπίζονται στην Αττική, τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής συμπληρώνουν την πεντάδα με τις περιοχές του λεκανοπεδίου που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα, από σύνολο των πλέον από 2.900 νέων κρουσμάτων, στην Αττική βρέθηκαν περί τα 1.500.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Πειραιά, όπου εντοπίζονται σταθερά τα περισσότερα κρούσματα, το top5 των "κόκκινων" περιοχών συμπληρώνουν ο Δήμος Ιλίου, ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμος Περιστερίου.

Όσον αφορά στις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας παραπέμπει στην περίοδο. της καραντίνας. Τις πρώτες ημέρες του περασμένου Απριλίου αναφέρονταν 5 με 9 θάνατοι την ημέρα, όπως συμβαίνει και στην παρούσα περίοδο. Ο αριθμός αυτός όπως επίσημα τονίζεται από την επιστημονική κοινότητα αποτελεί σοβαρή παράμετρο για την αυστηροποίηση των μέτρων.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Second Waltz - André Rieu
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Second Waltz - André Rieu
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ