2020-10-14 12:49:23
Φωτογραφία για ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ: Απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη για την υγεία και την παιδεία
Μετ’ εμποδίων θα μετακινηθεί αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ . Συγκεκριμένα αύριο θα μείνουν ακινητοποιημένα το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό.

Τα κυριότερα αιτήματα της απεργίας είναι θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, προσλήψεις στην εκπαίδευση και διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στα Προπύλαια.

Γιατροί και νοσηλευτές που συμμετέχουν στην απεργία κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».


Κάλεσμα στα μέλη της απηύθυνε η ΟΛΜΕ για την αυριανή απεργία σημειώνοντας ότι «στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας».

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά με θράσος μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΟΕ. Οι δάσκαλοι ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ