2020-10-20 12:18:17
Φωτογραφία για Αριστοτέλης Ωνάσης - Τζάκι Κένεντι: 52 χρόνια από τον γάμο του αιώνα
Σαν σήμερα 52 χρόνια πριν, στις 20 Οκτωβρίου του 1968, τα βλέμματα από ολόκληρο τον κόσμο ήταν στραμμένα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε έναν μικρό επίγειο παράδεισο στο Ιόνιο. Στο Σκορπιό. Στο νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Εκείνη τη μουντή φθινοπωρινή ημέρα που οι ψιχάλες έσταζαν από τον γκρίζο ουρανό ο Έλληνας μεγιστάνας παντρευόταν την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι. Εκείνη 39 ετών εκείνος 62.

Η γαμήλια τελετή έγινε παρουσία ελάχιστων καλεσμένων, αλλά εκατοντάδων παπαράτσι και δημοσιογράφων που είχαν ταξιδέψει στη Λευκάδα από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Παρόντες από την πλευρά της Τζάκι ήταν τα παιδιά της, Καρολίνα και Τζον-Τζον, η μητέρα της, Τζάνετ Νόρτον Λι, ο πατριός της, Χιου Οτσινχλος και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ.

Εκεί ήταν και τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρώτο του γάμο με την Τίνα Λιβανού, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα, που δεν φαίνονταν και τόσο χαρούμενα με την απόφαση αυτή του πατέρα τους. ήταν καθόλου ευχαριστημένα με την εξέλιξη.


Η Τζάκι έφθασε στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίτσας, φορώντας νυφικό με την υπογραφή Βαλεντίνο, με μικρά κουμπάκια-πέρλες από πάνω μέχρι τη μέση, και λευκή κορδέλα στα μαλλιά. Μετά την τελετή ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στη θαλαμηγό «Χριστίνα», που ήταν ελλιμενισμένη εκεί δίπλα.

Το φλερτ με τον Ωνάση είχε ξεκινήσει στην ίδια θαλαμηγό, περίπου δέκα χρόνια νωρίτερα: το καλοκαίρι του 1957, όταν η «Χριστίνα» κυριαρχούσε στο λιμάνι του Μόντε Κάρλο. Στο βιβλίο του για τον Ωνάση ο Πήτερ Έβανς ανέφερε για το γάμο της του αιώνα: «Στις 20 Οκτωβρίου 1968, έβρεχε στο Σκορπιό μ’ εκείνη τη λεπτή βροχή που σταματά και ξαναρχίζει το φθινόπωρο στα νησιά του Ιονίου. Η Άρτεμη Γαρουφαλίδη, αδερφή του Ωνάση, είπε ότι η βροχή τη μέρα του γάμου ήταν καλός οιωνός. Αργότερα έβαλε φυλαχτά κάτω από το στρώμα στο νυφικό κρεβάτι. Η Τζάκι φαινόταν σοβαρή κι απόμακρη με το μακρυμάνικο δαντελένιο φόρεμα του Βαλεντίνο και μια ασορτί κορδέλα στα καστανά της μαλλιά. Ο γαμπρός πέντε πόντους πιο κοντός από τη νύφη φαινόταν λίγο εκτός εαυτού μ’ ένα μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα. Η Καρολίνα κι ο Τζον, τα παιδιά της Τζάκι, κρατούσαν λαμπάδες Ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα κάθονταν μαζί σκυθρωποί. Η ατμόσφαιρα ήταν απόκοσμη κι εξωτική κι οι μισοί τουλάχιστον καλεσμένοι δεν είχαν παρακολουθήσει άλλη παρόμοια τελετή».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ