2020-10-28 12:06:47
Φωτογραφία για Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπλούμπεργκ χρηματοδοτεί διαφημίσεις του Μπάιντεν
Στη μάχη των προεδρικών εκλογών μπαίνει ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, που για να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να «ρίξει» 15 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις σε Τέξας, Φλόριντα και Οχάιο, που θεωρούνται πολιτείες «κλειδιά» για το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται ανώτερο σύμβουλο του επιχειρηματία, ο Μπλούμπεργκ, που στο παρελθόν είχε διατελέσει δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ηττήθηκε στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών, δεσμεύτηκε να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να υποστηρίξει την εκστρατεία του Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Στόχος η νίκη του Μπάιντεν στις συγκεκριμένες Πολιτείες

Ο Μπλούμπεργκ έχει στόχο την Φλόριντα ως μια πολιτεία όπου μπορεί να προωθήσει την εκλογή του Μπάιντεν και χθες συμφώνησε να προσθέσει το Τέξας και το Οχάιο στις πολιτείες στις οποίες θα προβάλλονται διαφημιστικά προεκλογικά σποτ αργά το βράδυ από την τηλεόραση, καθώς η ομάδα του τού παρουσίασε δημοσκοπικά στοιχεία που δείχνουν ότι αυτός ο τρόπος προώθησης του υποψηφίου είναι ανταγωνιστικός, έγραψε η εφημερίδα.


Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπλούμπεργκ θα αυξήσει την διαφήμιση υπέρ του Μπάιντεν στην Φλόριντα.

«Θεωρούμε ότι θα κερδίσουμε τη Φλόριντα την τελευταία στιγμή και αναζητούμε επιπλέον ευκαιρίες για να επεκτείνουμε τον χάρτη», δήλωσε στην εφημερίδα ο σύμβουλος του Μπλούμπεργκ, ο Χάουαρντ Γούλφσον. «Το Τέξας και το Οχάιο παρουσιάζουν τις καλύτερες ευκαιρίες για να πράξουμε αυτό, κατά την άποψή μας», πρόσθεσε.

Ο Γούλφσον και η ομάδα του Μπλούμπεργκ δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα.

Γιατί η επικράτηση σε Τέξας και Οχάιο θεωρείται κρίσιμη

Ο Τραμπ κέρδισε το Τέξας και το Οχάιο στις εκλογές του 2016 και η επικράτηση και στις δύο αυτές πολιτείες είναι κρίσιμη για τις προοπτικές επανεκλογής του. Ως δεύτερη και έβδομη πολυπληθέστερες πολιτείες αμφότερες, είναι τρόπαια στην μάχη που κρίνει την προεδρική κούρσα.

Στις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας ο Τραμπ είχε προβάδισμα και στις δύο. Καμία πολιτεία δεν έχει βομβαρδιστεί με το είδος εκείνο της τηλεοπτικής διαφήμισης, που κυριαρχεί σε άλλες αμφίρροπες πολιτείες, πιθανόν καθιστώντας αποτελεσματική μια ετεροχρονισμένη τέτοια εκστρατεία, προσθέτει το δημοσίευμα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ