2020-10-29 08:13:22
Φωτογραφία για Ρόδοs: Συγκλονίζουν οι γονείς των ανήλικων που σκοτώθηκαν κάνοντας parasailing
Τα λάθη του χειριστή του σκάφους που οδήγησαν στην τραγωδία με το parasailing - 13 και 15 ετών τα δύο νεκρά παιδιά, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο τρίτος βαριά τραυματισμένος αδερφός τους

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ακρωτήρι Γκίνας στη Ροδο, όταν τρία ανήλικα αδέρφια 15, 13 και 15 ετών από τη Μεγάλη Βρετανία ανέβηκαν σε θαλάσσιο αλεξίπτωτο, τα σχοινιά του οποίου κόπηκαν, όταν φύσηξε δυνατός άνεμος με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οι νεαροί στα βράχια και οι δυο να σκοτωθούν ακαριαία και ο τρίτος να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Η εγκληματική αμέλεια του χειριστή του σκάφους που δέχθηκε να ανέβουν τρία άτομα πάνω στο αλεξίπτωτο αγνοώντας ότι από πέρυσι έχει καταργηθεί το τριθέσιο αλεξίπτωτο ενώ το όριο ηλικίας είναι από 16 ετών και πάνω και οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες είναι οι δυο βασικές αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.


Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό στο νοσοκομείο της Ρόδου, έξω από το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών λυγίζουν και τους πιο δυνατούς.

Οι γονείς των ανήλικων Βρετανών έφτασαν πριν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον πολυτραυματία 15χρονο, τον μοναδικό επιζώντα από την πτήση του τρόμου με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον νεαρό πάνω στο φορτίο, βαριά τραυματισμένο στο πρόσωπο καθώς του έλειπαν κομμάτια από την πρόσκρουση που είχε πάνω στα βράχια. Η μητέρα του δεν άντεξε κι λιποθύμησε μπροστά στο φρικτό θέαμα.

Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της άρχισα να ρωτάει «Που είναι τα άλλα δυο παιδιά μου;» «Πάρτε τους μακριά, έξω από το νοσοκομείο», είπαν οι γιατροί σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν σπεύσει για να τους ηρεμίσουν.

Οι γιατροί είχαν μόλις πληροφορηθεί από τις λιμενικές Αρχές ότι τα άλλα δυο παιδιά τους ήταν ήδη νεκρά. Από την άλλη, οι γονείς νόμιζαν ότι απλά είχαν τραυματιστεί και πως θα ακολουθούσαν στο νοσοκομείο μέσα σε άλλα ασθενοφόρα. Ανέφεραν ότι είδαν τα παιδιά τους να ανεβαίνουν και να απομακρύνονται με το αλεξίπτωτο, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ωστόσο ότι θα μπορούσε να τους συμβεί τέτοιο κακό. «Τους βλέπαμε να φεύγουν με το αλεξίπτωτο και μετά τρέχαμε στο νοσοκομείο», είπαν χαρακτηριστικά σε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η μοιραία πτήση με το αλεξίπτωτο

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της πτήσης, φύσηξε ένα δυνατό μπουρίνι με αποτέλεσμα να κοπεί το σκοινί και να παρασυρθεί το αλεξίπτωτο. Ο θάνατος για τα δυο από τα τρία αδέλφια ήταν ακαριαίος, καθώς έπεσαν με δύναμη στη βραχονησίδα, ενώ το τρίτο άτομο βρέθηκε σε βραχώδες σημείο στο Ακρωτήρι Γκίνας.

Τραγική σύμπτωση το γεγονός ότι σε απόσταση μόλις 500 μέτρων είχε βρεθεί από τις έρευνες του λιμενικού το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο αλεξίπτωτο είναι πολυτραυματίας και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή με την βοήθεια των γιατρών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Η οικογένεια των τριών νεαρών παραθέριζε στην περιοχή Πεύκοι. Οι σοροί περισυλλέχτηκαν από άντρες της πυροσβεστικής που κατέφθασαν επιτόπου μαζί με τις δυνάμεις του λιμενικού. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ