2020-11-04 04:14:40
Φωτογραφία για Το εμβόλιο της CureVac δημιουργεί αντισώματα, όμοια με κάποιον που πέρασε βαρύ Covid-19

medlabnews.gr iatrikanea 

Κορυφώνεται η μεγάλη «κούρσα» για την παρασκευή του εμβολίου κατά του κορoναϊού.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε προ ημερών την ελπίδα ότι το εμβόλιο για τον κοροναϊό μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή, ταχύτητα… ανεβάζει η Pfizer, που αναμένεται να έχει έτοιμο το εμβόλιό της νωρίτερα από την πρωτοπόρο -μέχρι στιγμής- ομάδα της Οξφόρδης και την AstraZeneca. Ο κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας ανέφερε ότι το εμβόλιο μπορεί να παραδοθεί ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θετικά είναι τα νέα σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τον κοροναϊό και από τη Γερμανία.

Η γερμανική CureVac ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιό της κατά του κοροναϊού προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε ανθρώπους. Αυτή η εξέλιξη θέτει την CureVac σε πορεία για να αρχίσει φέτος μαζικά τεστ

CureVac: Το εμβόλιο παρήγαγε αντισώματα, όπως οι άνθρωποι που νοσούν βαριά από κοροναϊό

«Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από τα προσωρινά δεδομένα της Φάσης 1», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποιεί την προσέγγιση του αποκαλούμενου αγγελιαφόρου RNA (mRNA), όπως και η Moderna και η BioNTech και ο εταίρος της, η Pfizer, αν και αυτοί άρχισαν μαζικά τεστ σε ανθρώπους στα τέλη Ιουλίου.

Η CureVac ανακοίνωσε πως το πιθανό εμβόλιό της, γνωστό ως CVnCoV, είναι γενικά καλά ανεκτό και τα αποτελέσματα των δοκιμών στηρίζουν τα σχέδια της εταιρείας να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου το τελικό στάδιο των δοκιμών με 30.000 συμμετέχοντες.



Η CureVac -που υποστηρίζεται από τον Γερμανό επενδυτή στη βιοτεχνολογία Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς και την GlaxoSmithKline- ανακοίνωσε πως εθελοντές ανέπτυξαν ένα επίπεδο αντισωμάτων ανάλογο με εκείνο που

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/embolio-curevac-koronoios-dimioyrgei-antisomata

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ