2020-11-05 17:10:50
Φωτογραφία για Πλήγμα για την παροχή υπηρεσιών για τους άστεγους στους δρόμους της Αθήνας την ώρα που η πανδημία θερίζει ζωές
ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Απαράδεκτες οι 40 απολύσεις-ανακύκλωση προσωπικού στον ΚΥΑΔΑ εν μέσω πανδημίας και λοκντάουν

Οι απολύσεις 40 εργαζόμενων με σύμβαση έργου στις 20 Νοέμβρη από τον ΚΥΑΔΑ αποτελεί καίριο πλήγμα για την παροχή υπηρεσιών για τους άστεγους ...στους δρόμους της Αθήνας την ώρα που η πανδημία θερίζει ζωές ενώ η κυβέρνηση προχώρησε σε νέο λοκντάουν.

Είναι αδιανόητο να πεταχτούν στο δρόμο 40 εργαζόμενοι, εκπαιδευμένοι για street work, για αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών των άστεγων με προβλήματα υγείας, μέσω αντικατάστασης τους με νέες προσλήψεις.

Η πραγματικότητα ότι τόσο οι 40 εργαζόμενοι προς απόλυση όσο και οι νέοι που πρόκειται να έρθουν δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τις τεράστιες ανάγκες στελέχωσης των νέων δομών για τους άστεγους του Δήμου της Αθήνας. Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, η δομή για τους εξαρτημένους, η δομή για την στέγαση προσφύγων αλλά και συνολικά η αναγκαία πολιτική κοινωνικής στέγασης απαιτεί την μαζική στελέχωση με προσωπικό εδώ και τώρα. Τώρα μάλιστα που το λοκντάουν απαιτεί εντατικοποίηση της προσπάθειας ώστε να μην μείνει κανένας στο δρόμο είναι απαράδεκτο να μην ενισχύεται ο φορέας που ανταποκρίνεται σε αυτό το έργο.


Πόσο ακόμη θα υποβαθμίζεται μια υπηρεσία όπως ο ΚΥΑΔΑ στο Δήμο της Αθήνας; Πως είναι δυνατόν να μην έχουν ανασυσταθεί οι 61 θέσεις του οργανισμού ώστε να υπάρχει μόνιμο προσωπικό αντί κάθε χρόνο(!) να ανακυκλώνεται πετώντας στο καλάθι των αχρήστων πολύτιμη εμπειρία αλλά και αναγκαίες σχέσεις με εμπιστοσύνης με άστεγους που είναι αναγκαίες για να λύνονται ζητήματα;

Απαιτούμε την παράταση των συμβάσεων έργου των 40 εργαζόμενων του ΚΥΑΔΑ και την άμεση αύξηση της επιχορήγησης του ΚΥΑΔΑ.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Τσιατσιάμη να πάρουν άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την παράταση των συμβάσεων των 40 εργαζόμενων του ΚΥΑΔΑ.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 16 Νοέμβρη να στηρίξει την παράταση της εργασίας των 4ο εργαζόμενων του ΚΥΑΔΑ.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σε συζητήσεις με το Mega...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σε συζητήσεις με το Mega...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ