2020-11-07 01:18:52
Φωτογραφία για Μαγιορκίνης: «Οι θάνατοι μπορεί να αυξηθούν δραματικά το επόμενο διάστημα»
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

"Ο μέσος όρος των θανάτων από τη νόσο Covid έχει ξεπεράσει τους 10 ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ενώ η αύξηση της μόλυνσης στις ηλικίες άνω των 65 ετών σημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμών των θανάτων θα αυξηθεί". Τις παραπάνω δραματικές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας.

"Ηπια" χαρακτήρισε την επιβάρυνση της Αττικής τις τελευταίες ημέρες, αφού μόλις που ξεπέρασε τις 500 διαγνώσεις ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη είχε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση αφού καταγράφει το 25% του πληθυσμού της Αττικής και έξι φορές περισσότερες διαγνώσεις ανά μονάδα πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, όμως, ανησυχητικά είναι τα πράγματα με τους θανάτους, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα:


«Ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα και φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί δραματικά περισσότερο», είπε ο καθηγητής, καθώς «έχει παρατηρηθεί περαιτέρω αύξηση του αριθμού διαγνώσεων στους άνω των 65».

Στην Ελλάδα έχουμε 67 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Στην αρχή της πανδημίας είχαμε 20 με 30 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Περιμένουμε περισσότερους θανάτους το επόμενο διάστημα.

Ποιες ηλικίες έχουν τις περισσότερες διαγνώσεις ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού

Όπως είπε ο ίδιος, οι νέοι από 19 έως 39 ετών έχουν 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Οι ηλικίες από 40 έως 65 επίσης 600 διαγνώσεις και οι σχολικές ηλικίες είναι αρκετά χαμηλά και διατηρούν 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού, συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή χτύπησε το καμπανάκι για τα άτομα από 45 έως 65 ετών, καθώς είναι η δεύτερη ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη θνητότητα, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί πίεση στο σύστημα υγείας. Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι βασικός παράγοντας μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου είναι να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις και να αερίζουμε τον χώρο όταν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένειά μας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ