2020-11-11 13:13:01
Φωτογραφία για Νάσος Ηλιόπουλος...Πώς γίνεται ένα σύστημα που έχει 1.200 ΜΕΘ να καταρρέει με 190 διασωληνωμένους;
«Με ευθύνη της κυβέρνησης το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης

και αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ασκήσει πολιτικές που λεηλατούν την κοινωνία» δηλώνει ..ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ασκώντας έντονη κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Ionian TV» ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή με βάση τα επίσημα στοιχεία, εν μέσω πανδημίας, στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι», 

προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην ακύρωση του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, εκτοπίζοντας ουσιαστικά όσους ασθενείς δεν πάσχουν από κορονοϊό».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, «γιατί παραμένει κολλημένη στις προεκλογικές της ιδεοληψίες, γιατί την επόμενη μέρα θέλει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία».


 Όσον αφορά την επάρκεια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αναρωτήθηκε «πώς γίνεται ένα σύστημα που έχει 1.200 ΜΕΘ, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη, να καταρρέει με 190 διασωληνωμένους. Φαίνεται ότι τα νούμερα της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Κάλεσε μάλιστα να επιταχθούν εδώ και τώρα οι ιδιωτικές ΜΕΘ, καθώς «δεν γίνεται, εν μέσω πανδημίας, η ημερήσια αποζημίωση για τις ΜΕΘ των ιδιωτών να έχει φτάσει στα 1.700 ευρώ, δηλαδή συγκρίσιμη με όσα

 πληρώνεται μηνιαία ένας γιατρός στο ΕΣΥ», ενώ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά ούτε στη δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ, «το 1/3 των οποίων τα πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους».

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η προστασία της ζωής δεν έχει όμως μόνο το υγειονομικό σκέλος, αλλά και το οικονομικό. 

«Σήμερα ολόκληροι κλάδοι αναγκάζονται να κλείσουν, χωρίς να διασφαλίζεται η οικονομική τους επιβίωση. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που αντί να δίνουμε ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, δίνουμε δάνεια, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή» τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος για τα εργασιακά σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι τραγική. 

Πριν την πανδημία μισθό έως 200 ευρώ έπαιρνε 1 στους 100 εργαζόμενους και τώρα παίρνει το 12% των εργαζομένων. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση, έχοντας ήδη νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία, σχεδιάζει, στη διάρκεια του lockdown, να φέρει ένα νέο νομοσχέδιο που θα καταργεί το οκτάωρο».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ