2020-11-11 12:36:19
Φωτογραφία για Έργα ζωφραφικής που  αντικατοπτρίζουν την αγριότητα και την κτηνωδία της επανάστασης του 1917
7 Νοεμβρίου (25 Οκτωβρίου) 1917-ξεκίνησε η Οκτωβριανή Επανάσταση 

 17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επισήμως γνωστή στη σοβιετική ιστοριογραφία ως Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση υπό την ηγεσία του Μπολσεβίκικου Κόμματος του Βλαντιμίρ Λένιν, αυτή η τραγική ημερομηνία ήταν καθοριστική στη μεγαλύτερη Ρωσική Επανάσταση του 1917-23.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ο Ρώσος-Σοβιετικός καλλιτέχνης Ιβάν Αλεξέβιτς Βλαντιμίροφ (1869-1947) ζούσε στην Αγία Πετρούπολη. Δημιούργησε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής και χρωματιστά σχέδια που αντικατοπτρίζουν τη ζωή στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και του Εμφυλίου. Μετά την παραίτηση του Τσάρου Νικολάου Β ' εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή της Πετρούπολης και εικονογράφησε γεγονότα της Ρωσικής Επανάστασης.

Τα έργα του αντικατοπτρίζουν την αγριότητα και την κτηνωδία της επανάστασης του 1917,υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, οι συνέπειες της οποίας οδήγησαν σε θανάτους, φυλάκιση και μετατόπιση εκατομμυρίων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών, θηριωδίες εναντίον της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και την καταστροφή της Αυτοκρατορικής και Αγίας Ρωσίας.
πηγή
proskynitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ