2020-11-14 15:20:18
Φωτογραφία για Ελεάνα Καυκαλά: «Νιώθω τυχερή που ακολουθώ το επάγγελμα που μου αρέσει»

Στην νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!», πρωταγωνιστή η Έλεανα Καυκαλιά η οποία υποδύεται την Ειρήνη Βαρκάρη. Η νεαρή ηθοποιός μίλησε στο MyTv  για την αντιμετώπιση της ως προς την πανδημία αλλα και για τον νέο της ρόλο.

Πώς βίωσες το διάστημα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τη σταδιακή επανεκκίνηση;

Το πρωτο συναίσθημα ήταν αυτό της αμηχανίας, γιατί επρόκειτο για κάτι που ακούγαμε αρκετό καιρό, αλλά ήταν μακριά από εμάς. Όταν όμως ήρθε, είδαμε την επιρροή του στην καθημερινότητα μας. Από εκεί και πέρα, υπήρξε η διακοπή της δουλειάς αυτής καθαυτής, ενώ όταν πια ξαναβρεθήκαμε έπρεπε να την κάνουμε με διαφορετικό τρόπο.

Υπήρξε στιγμή που αγχώθηκες για την επόμενη μέρα;

Φυσικά! Δεν θα σου κρύψω ότι με φόβισε, γιατί όλο αυτό που συμβαίνει αφορά το παρόν. Αφενός γιατί, ανά πάσα στιγμή, μπορούν εκ νέου να σταματήσουν τα πάντα και, επίσης, ο κλάδος των καλλιτεχνών έχει φάει μεγάλο στραπάτσο. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού και φοβάμαι ότι, όσο η πολιτεία δεν βάζει πλάτες σε αυτό, θα βρούμε τη φετινή χρονιά μπροστά μας και αργότερα. Σε καμία περίπτωση δεν νιώθω ασφαλής.

Αναλογιζόμενη όλα αυτά, μετανιώνεις που «πρόδωσες» την αρχιτεκτονική για χάρη της υποκριτικής;

Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ήδη τυχερή που, από όταν τελείωσα τη σχολή, ακολουθώ το επάγγελμα που μου αρέσει. Ωστόσο, είμαι πάντα προετοιμασμένη να κάνω και κάποια άλλη δουλειά, είτε επειδή δεν μπορώ να βιοποριστώ από τη δουλειά μου ως ηθοποιός είτε επειδή δεν μπορώ να είμαι ευτυχής μέσα από αυτή.

Συνεργάζεσαι με τον ΑΝΤ1 για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς πρωταγωνιστείς στην κωμική σειρά «Παρουσιαστεί».

Το «Παρουσιάστε!» είναι η δεύτερη δουλειά που κάνω στον ΑΝΤ1 και, γενικά, στην τηλεόραση. Τόσο στο «Μην ψαρώνεις» όσο και σε αυτή τη σειρά παίρνω μια γνήσια χαρά. Νιώθω προστατευμένη, όλοι οι συνεργάτες έχουν επιλεγεί ένας προς έναν, και το πρωί που σηκώνομαι πηγαίνω στη δουλειά χαρούμενη. Το πρόσημο, από πάρα πολλές πλευρές, είναι μόνο θετικό.

Τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη πρόταση;

Το γεγονός ότι κλήθηκα να υποδυθώ έναν χαρακτήρα που ζει και εργάζεται μέσα στον στρατό. Ένα περιβάλλον για το οποίο δεν έχω καμία εικόνα και, με αφορμή αυτή τη σειρά, χρειάστηκε να γνωρίσω κάποιους ανθρώπους. Ήθελα ο χαρακτήρας της ηρωίδας να φαίνεται υπαρκτός. Δηλαδή ότι όντως είναι μία νεαρή γυναίκα αξιωματικός, που υπάγεται στον στρατό και στους κανόνες του, και, αντίστοιχα, όταν δεν είναι εν ώρα καθήκοντος, πόσο διαφορετική μπορεί να είναι. Όλο αυτό είχε μια γοητεία.

Για να το πετύχεις αυτό συζήτησες με αξιωματικούς στο στρατόπεδο όπου κάνετε τα γυρίσματα ή κυρίως με φίλους σου;

Η αλήθεια είναι ότι μίλησα με τον διοικητή του στρατοπέδου για να τον ρωτήσω διάφορα πράγματα και, μάλιστα ενδιαφέρουσα συζήτηση. Επιπλέον, μίλησα με όλους τους αξιωματικούς του στρατοπέδου, με παιδιά υπηρετούν τη θητεία τους, κάποιους φίλους μου και τον σύντροφό μου, για να μου πουν κάποια πράγματα και να μου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.

Η σειρά σημειώνει αρκετά καλά νούμερα τηλεθέασης απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό. Το περίμενες;

Όταν διάβασα τα πρώτα σενάρια και συνάντησα για πρώτη φορά όλη την ομάδα που βρίσκεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες, το ένστικτο μου κάπως μου έλεγε ότι θα λειτουργήσει θετικά όλο αυτό. Επίσης, θεωρώ ότι το πλαίσιο της σειράς, δηλαδή ο στρατός, είναι θελκτικό για μία μερίδα θεατών.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ