2020-11-14 18:20:22
Φωτογραφία για Υβόννη Μαλτέζου: «Μετά την κρίση η τηλεόραση βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο»

H ηθοποιός Υβόννη Μαλτέζου η οποία πρωταγωνιστή στην νέα σειρά τηςΕΡΤ1 «Τα καλύτερα μας χρόνια»,μίλησε στο Τηλέραμα και αναφέρθηκε στον ρόλο της αλλά και πως βλέπει την τηλεόραση του σήμερα.

Πείτε μας μερικά πράγματα για τη γιαγιά Ερμιόνη

«Η Ερμιόνη λοιπόν γεννήθηκε το 1900, σε ένα χωριό κοντά στους Γαργαλιάνους... Έζησε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, Κατοχή και εμφύλιο, καταστάσεις δηλαδή πολύ δύσκολες. Εμεινε χήρα νέα και δούλευε σκληρά μια ζωή για να μεγαλώσει τις κόρες της. Στη δεκαετία του '60 μετακομίζει στην Αθήνα, στο σπίτι του γαμπρού της, μαζί με τη μεγαλύτερη της κόρη και τα τρία εγγόνια της. Είναι παραδοσιακή και συντηρητική, αλλά πολύ υποστηρικτική στην οικογένεια της, καθώς βοηθά τόσο με τη σύνταξη της όσο και με την προσωπική της εργασία. Πιστεύει στον Θεό, στον... άνακτα και στους συνταγματάρχες! Ευτυχώς όλα αυτά τα αντιμετωπίζει με χιούμορ, κάτι που την κάνει πολύ συμπαθητική ως χαρακτήρα. Το χιούμορ άλλωστε μας συμφιλιώνει με πρόσωπα και καταστάσεις».

Διαπιστώνετε κοινά σημεία μαζί της;

«Δεν υπήρξα ποτέ συντηρητική… Ένας ηθοποιός όμως μπορεί να παίζει και πράγματα που δεν είναι ο ίδιος. Μόνα κοινά σημεία; Η υποστήριξη προς την οικογένεια της και το χιούμορ».



Πώς τα πάτε με την τηλεοπτική σας κόρη, την εγγονή και φυσικά με τον εγγονό σας;

«Η "κόρη" μου Κατερίνα Παπουτσάκη είναι μια πολύ καλή ηθοποιός και πολύ καλός άνθρωπος. Θα μπορούσε να είναι κόρη μου στ' αλήθεια, αφού έχω έναν γιο στην ηλικία της. Την αγαπώ όντως σαν κόρη μου, το εννοώ και δεν είναι σχήμα λόγου. Η "εγγονή" Εριφύλη Κιτζόγλου έχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό ομορφιάς, νεανικού ενθουσιασμού, πάθους και αγάπης για τη δουλειά της. Οσο για τον "εγγονό" μου Μανώλη Γκίνη, τι παιδί! Έξυπνο, σοβαρό, ταλαντούχο, επαγγελματίας στο γύρισμα, σαν μεγάλος! Θυμάμαι ότι είναι παιδί μόνο όταν παίζει με αυτοσχέδια καρότσια και πατίνια.. . Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Πολλά συγχαρητήρια στους γονείς του για τον τρόπο που τον έχουν μεγαλώσει».



Τι σας έκανε να πείτε ναι σε αυτή τη σειρά της ΕΡΤ;

«Όταν μου έκανε την πρόταση πρώτη φορά η δημιουργός, η κυρία Μαλέα, δίστασα. "Μέσα στον κορονοϊό, Όλγα μου, φοβάμαι. Άσε με να το σκεφτώ" της είπα. Όταν όμως μου έστειλε το σενάριο και πήγα και στην πρώτη συνάντηση και είδα τους συντελεστές σιγουρεύτηκα. Είπα στον εαυτό μου: "Υβόννη, πρέπει να την κάνεις αυτή τη δουλειά, παρά τις φοβίες σου"».

Έχοντας μια πολύ μεγάλη καριέρα πώς βρίσκετε σήμερα την ελληνική τηλεόραση;

«Μετά την κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες, η τηλεόραση βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο. Επιτέλους γυρίζονται ελληνικά σίριαλ και στους δύσκολους καιρούς τη πανδημίας μπορούν να παίζου πολλοί Έλληνες ηθοποιοί. Χαίρομαι μάλιστα ιδιαιτέρως που η ΕΡΤ πρωτοστατεί σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα, κάνοντας τρεις σειρές μυθοπλασίας»



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ