2020-11-16 13:55:44
Φωτογραφία για Πρωτοσέλιδο της Liberation για τον Τραμπ: «Γαμώτο δύο μήνες ακόμη»
Ποια είναι τώρα τα σχέδια του Τραμπ - Τι αποκαλύπτει ο Τύπος

Με σκυμμένο το κεφάλι, ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απεικονίζεται στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», η οποία μετράει τις ημέρες που έχουν απομείνει για την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο.

Aφού για πρώτη φορά χθες παραδέχτηκε την ήττα του στις εκλογές και λίγο αργότερα τόνισε ότι η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν βασίστηκε στη νοθεία των ψήφων, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος θα πρέπει να κάνει πέτρα την καρδιά του και να ετοιμάζει τις βαλίτσες του προς αποχώρηση.

Οκτώ ημέρες χρειάστηκαν για να δηλώσει ότι ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.

«Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων παίζει με τη φωτιά», γράφει από την πλευρά της η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφερόμενη στην απροθυμία του Τραμπ να αποδεχθεί ότι δεν υπήρξε νοθεία κι ότι είναι ο ηττημένος των εκλογών.


Η εμμονή του αυτή συμπαρασύρει και χιλιάδες οπαδούς του που διαδηλώνουν στους δρόμους των ΗΠΑ αμφιβητώντας και αυτοί με τη σειρά τους το αποτέλεσμα της κάλπης. Το γεγονός αυτό όμως τρίζει τα θεμέλια της δημοκρατικής διαδικασίας, όπως υπογραμμίζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Κι όμως θα διεκδικήσει 2η θητεία ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, είναι έντονη η φημολογία στα «πηγαδάκια» της Ουάσινγκτον ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τους «New York Times», o Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του ότι, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει τα ηνία της χώρας, αυτός θα ανακοινώσει τα σχέδια του βάζοντας υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα το 2024.

«Αν και δείχνει απροθυμία να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο... ξέρει ότι έχει τελειώσει», υποστηρίζει σύμβουλό του στους «New York Times».

Η αμερικανική εφημερίδα ήρθε σε επαφή με συμβούλους του απερχόμενου προέδρου οι οποίοι υποστήριξαν ότι, ο Τραμπ δεν έχει ακόμη εκπονήσει σχέδιο για να πολεμήσει το αναπόφευκτο, αλλά ελπίζει να διατηρήσει την υποστήριξη στη βάση του κόμματος .

Εάν, πάντως, ο Τραμπ διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα το 2024, τότε μπορεί να ποντάρει στην υποστήριξη γερών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, του Τεντ Κρουζ, και της Νίκι Χάλει

Αν και η Χάλει, πρώην πρεσβευτής του ΟΗΕ επί θητείας Τραμπ, δεν είχε κρύψει τις φιλοδοξίες της για να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο. Το ίδιο και ο γιος του Τραμπ, ο 42χρονος Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Πάντως, μέχρι στιγμής αυτό που θεωρείται σίγουρο, είναι ότι ο Τραμπ φέρεται να έχει προσανστολιστεί στην αγορά ενός δικτύου πολυμέσων για να ανταγωνιστεί ευθέως το δίκτυο «Fox News», όπως ανέφερε ο ιστότοπος Axios. Το δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοχ έκανε έξαλλο τον Τραμπ καθώς ήταν το πρώτο που έδωσε την πληροφορία ότι ο Τζο Μπάιντεν νίκησε στην πολιτεία της Αριζόνα.

To «News Max» είναι το δίκτυο που έχει βάλει στο... μάτι η ομάδα του Tραμπ, ωστόσο, η διεύθυνση του δικτύου, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν θα γίνει το «Κανάλι του Tραμπ».

O Κρίστοφερ Ρούντι, διευθυντής του NewsMax, διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας «Wall Street Journal», σύμφωνα με τις οποίες, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος φλέρταρε έντονα με την ιδέα αγοράς του τηλεοπτικού καναλιού.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ