2020-11-17 00:20:41
Φωτογραφία για Η ποσότητα της Covid-19 παγκοσμίως χωράει σε ένα… κουταλάκι του γλυκού
Ο μαθηματικός και κωμικός Matt Parker υπολόγισε ότι ο συνολικός όγκος των 53 εκατομμυρίων περιπτώσεων της νόσου του κορονοϊού αν υπολογιστούν σε ml, είναι 8 ml.

Ert.gr

Συνολικά δηλαδή, η ποσότητα της Covid-19 που έχει μολύνει ανθρώπους θα χωρούσε σ’ ένα λίγο μεγαλύτερο κουταλάκι του γλυκού που περιέχει 6 ml. Το μικροσκοπικό μέγεθος του κορονοϊού σημαίνει ότι, ενώ έχουν υπάρξει περισσότερα από 53 εκατομμύρια κρούσματα της νόσου παγκοσμίως, ο συνολικός όγκος του είναι 8 ml.

Ο μαθηματικός Matt Parker έκανε αρκετές υποθέσεις ώστε να βρει το σχήμα, που θα ταίριαζε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ο ιός SARS-COV 2 σε όλη του την έκταση θα χωρούσε σ’ ένα σφηνοπότηρο. «Στην πραγματικότητα, ο ιός Covid-19 είναι ένα εκατομμύριο φορές μικρότερος από ένα ανθρώπινο κύτταρο», υποστήριξε.

Ο Parker, χρησιμοποιώντας τον αριθμό των 300.000 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα παγκοσμίως και υποθέτοντας ότι ο καθένας μολύνθηκε για 14 ημέρες, υπολόγισε τον αριθμό των ατόμων που μεταφέρουν τον ιό. Κάνοντας μαθηματικούς υπολογισμούς, εκτιμά ότι υπάρχουν 3,3 δισεκατομμύρια κύτταρα Covid-19 στον ανθρώπινο πληθυσμό.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός τους και συγκρίνοντας το με το μήκος κύματος του φωτός ο Parker καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ιός καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ