2020-11-20 00:13:42
Φωτογραφία για Ελληνικό «μπλόκο» σε 254,5 κιλά κοκαΐνη από το Εκουαδόρ  .....
Τα 254,5 κιλά κοκαϊνης, υψηλής καθαρότητας, που κατασχέθηκαν, εκτιμάται ότι θα

 απέφεραν τεράστια κέρδη στους διακινητές και σύμφωνα με εκτιμήσεις με την προσθήκη προσμείξεων θα.... ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. ευρώ.

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η αξία πώλησης του φορτίου με

τα 254,5 κιλά υψηλής ποιότητας κοκαίνης, την οποία εντόπισαν οι ελληνικές διωκτικές Αρχές σε συνεργασία με το Γραφείο της Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) Αθηνών, ύστερα από επιχείρηση στην Αττική.

 Κατά την ίδια επιχείρηση συνελήφθη ένας 37χρονος Έλληνας που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιείτο στην μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική.

Όπως έγινε γνωστό, το παράνομο φορτίο, με προέλευση από το Εκουαδόρ, έφτασε τα προηγούμενα 24ωρα στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο που περιείχε μπανάνες. Εντοπίστηκε από λιμενικούς με τη συνδρομή στελεχών του τελωνείου και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 37χρονος ανέλαβε να παραλάβει την μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών τα οποία ήταν συσκευασμένα σε 220 δέματα και επρόκειτο να τα διακινήσει για λογαριασμό του κυκλώματος τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.


Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι γνώριζαν τις κινήσεις του και όταν την περασμένη Τρίτη μετέφερε τα έξι τσουβάλια με την κοκαΐνη σε διαμέρισμα στο Κουκάκι ακολούθησε η σύλληψή του. 

Στην ιδία ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά τη σύλληψή του ο 37χρονος ήταν οπλισμένος, αφού σε εσωτερική θήκη του παντελονιού του βρέθηκε πιστόλι με φυσίγγιο διαστελλόμενου βλήματος στη θαλάμη, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε ένας γεμιστήρας με εννέα φυσίγγια, μία συσκευή λέιζερ προσαρτημένη στο πιστόλι, ένας ακόμη γεμιστήρας με 13 φυσίγγια και δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια.

Ακολούθησαν έρευνες σε διαμερίσματα στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία φέρεται πως χρησιμοποιούσε για την παράδοση και φύλαξη των ναρκωτικών, όπου κατασχέθηκαν το ποσό των 36.000 ευρώ, 21 κινητά τηλέφωνα και 25 κάρτες sim, 

δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία ηλεκτρική μηχανή συσκευασίας (vacuum), μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων, σφραγίδες ασφαλείας διαμετακομιζόμενων εμπορευματοκιβωτίων με συρματόσχοινο, όπως επίσης ένα όχημα που φέρεται να χρησιμοποιούσε για την παράνομη δράση του κυκλώματος.

Τα 254,5 κιλά κοκαϊνης, υψηλής καθαρότητας, που κατασχέθηκαν, εκτιμάται ότι θα απέφεραν τεράστια κέρδη στους διακινητές και σύμφωνα με εκτιμήσεις με την προσθήκη προσμείξεων θα ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ